Tisztázó kampányt indított Soros György az őt és az alapítványai által támogatott civil szervezeteket gyalázó fideszes hecckampány és az úgynevezett nemzeti konzultáció miatt.

 
Soros György


A honlapjára kitett cikkében (https://www.georgesoros.com/rebuttal-hu/) pontonként cáfolta a „konzultáció” kérdéseiben neki tulajdonított kijelentéseket. Eszerint a hét állításból négy Soros korábbi véleményének az elferdítése, három esetben pedig olyan kijelentést tulajdonítanak neki, amit soha sehol nem mondott, nem írt.

Az üzletember telefonos interjút adott a londoni Financial Timesnak. Ebben elmondta: a demokráciát és emberi jogokat védelmező magyarországi civil szervezetek, illetve azok vezetőinek a biztonságát is félti a magyar titkosszolgálatok vizsgálataitól.

„Tragédia Magyarország számára, hogy kormánya a gyűlölködés szításával és a lakosság félrevezetésével próbál hatalmon maradni” – fogalmazott, és kifejtette, hogy az ellene irányuló kampánnyal a választók figyelmét próbálják elterelni a rossz oktatásról és az egészségügy helyzetéről.

Csontos Csaba, a Soros által életre hívott Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti szóvivője elmondta: az ellenkampánnyal tájékoztatni akarják a magyar lakosságot – nem csupán arról, hogy Soros György mit gondol valójában a menekültkérdésről, hanem arról is, hogy ténylegesen milyen tevékenységet folytatnak az általa támogatott szervezetek.

 

Összefoglalónk a „Blöffkonzultációról” a november 25-i Vasárnapi Hírekben:
https://vasarnapihirek.hu/fokusz/bloffkonzultacio


Hadházy Ákossal szemben a hét végén pert helyezett kilátásba a Kormányzati Tájékoztatási Központ, az LMP társelnöke örömmel folytatná állításai bizonyítását, ezért úgy reagált: "Bár feljelentenének"
A részletek:


http://nepszava.hu/cikk/1146480-nemzeti-konzultacio---szamhaboru-szamok-tenyek-nelkul

http://www.atv.hu/belfold/20171126-beperelik-hadhazyt-ismet-reagalt/hirkereso

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/hadhazy-szeretne-ha-feljelentene-ot-a-kormany/331371/
 

 

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!