Svébis Mihálynak, a Magyar Kórházszövetség nemrég megválasztott elnökének megdöbbentő kijelentésére reagál a friss VH-ban Ónody-Mlnár Dóra "Szintfelmérés" című publicisztikájában. Svébis a Klubrádió riporterével beszélgetve jelentette ki azt, hogy egyetért a miniszterelnök azon állításával, miszerint a magyar orvosi ellátás európai szintű...

 
Egyszer használatos műtéti eszköz sterilizálva, újracsomagolva, újbóli felhasználásra készen. A kép egy fővárosi nagy kórházban készült

"Túl vagyunk már a vészjósló nyilatkozatok idején, amelyek az egészségügy összeomlását jósolták. Az összeomlás megtörtént" - írja Ónody-Molnár Dóra, felsorolva néhány közelmúltban ismertté vált megdöbbentő tényt.

Emlékeztet arra is, hogy
"lapunk hasábjain nevét vállalva állt nyilvánosság elé egy kórházi szakdolgozó, aki elmondta, hogy temérdek szabálytalanság történik az orvosi eszközök fertőtlenítésekor, ami újabb műtéteket, esetenként maradandó egészségkárosodást okoz a betegeknek. A sterilizálógép-kezelőként dolgozó szakember kétségbeejtő dolgokat mondott: a pénzhiány miatt általános gyakorlattá vált, hogy egyszer használatos műtéti eszközöket többször is felhasználnak."
(...)
Munkatársunk felteszi a kérdést: "De hol van az egészségügy Pukli Istvánja? Hol van az kórház, amelyik a Herman Ottó Gimnázium mintájára nyílt levelet jelentet meg? Hol vannak az egészségügyi érdekvédők? Az egy szem Sándor Máriát leszámítva, aki a kórházi hierarchia legalsó szintjéről kiabál azok helyett is, akiknek nála sokkal több lehetőségük – ezáltal sokkal nagyobb felelősségük is van –, mint például egy kórházszövetségi elnöknek."


Ónody-Molnár Dóra "Szintfelmérés" című írása teljes terjedelmében a friss VH-ban olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!