Demonstrációt szervez június 11-re a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform a Várkert Bazár elé. Egy esetleges tüntetés híre már a korábbi hetekben felvetődött, több dátum is közszájon forgott; most kiderült, hogy az utolsó tanítási napok előtti vasárnapra hirdetik meg az akciót.

 
Pedagógustüntetés a Kossuth téren - Fotó: Németh András Péter

Az április 20-i vitatott sikerű tanársztrájk óta sokan már temetni kezdték a mozgalmat, amely egyszerre tömöríti az oktatás körüli civil szervezeteket és a két legnagyobb szakszervezetet.

„Az utóbbi időben egyre többször halljuk: a tanárok elfáradtak, a tiltakozás elcsitult. Volt, aki szerint már bele is buktunk ebbe a harcba. Ez nem igaz! Olyannyira nem igaz, hogy jelenleg is több fronton küzdünk a kormány eszevesztett intézkedései ellen, és igyekszünk minden erőnkkel megakadályozni azt a rendszerszintű ámokfutást, ami jelenleg zajlik az oktatásban. Nem buktunk el. Szó sincs ilyesmiről. Mert egyre dühösebbek vagyunk, és egyre több olyan dolog van, ami ellen küzdenünk kell” – írják.

A mozgalom felhívásában az áll, hogy hiába hívták fel múlt héten a figyelmet a szakképzési rendszer szétverésére, a Nemzetgazdasági Minisztérium valótlan állításokkal próbálta cáfolni a szakma állításait, miközben ellehetetlenítik az alapítványi szakképzőket, a kéttannyelvű képzést és előkészítik a totális államosítást.

(A szakképzés átalakításáról cikkünk a friss Vasárnapi Hírek  8. oldalán)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!