Távkapcsoló - Őszművészet

 
A Star Academy zsűritagjai: Vastag Csaba, Keresztes Ildikó, Pásztor Anna, Király Viktor - Forrás: TV2

Kimagasló nézettséggel startolt el múlt szombaton a ValóVilág powered by Big Brother az RTL II-n, és minden bizonnyal az ősz egyik legnézettebb műsora is marad a közkedvelt reality leporolt és felturbózott változata. Eközben a TV2 énekeseket költöztetett be valóságshow-val kombinált tehetségkutatója, a Star Academy 4000 négyzetméteres komplexumába, ahol 53 kamera követi majd mindennapjaikat.

A hétvégi élő beszavazóshow-k alatt dől el, ki juthat be az akadémiára, a nézők és a zsűri (Keresztes Ildikó, Pásztor Anna, Király Viktor és Vastag Csaba) együttesen döntik el, ki juthat tovább, és nyerheti meg a 24 millió forintos fődíjat és a lemezszerződést. Csakhogy szeptember 24-én egy év kihagyás után visszatér az X-Faktor is az RTL Klubra, átalakítva a műsorrendet: a show-műsort szombatonként 20 órától nézhetjük, így attól kezdve az e hét szombat estétől látható Kicsi Óriások átkerül a vasárnap kora esti sávba. A fiatalok új tehetségkutatójában sztárcsapatkapitányok segítik az egyéni és csapatversenyzők felkészülését, a produkciókat pedig a Földes Eszter, Spáh Dávid, Geszti Péter trió zsűrizi.

A hétköznap estéinket is megnyerni látszik egyelőre az RTL Klub, mely a TV2-es Ezek megőrültek! negyedik évadával szemben új napi sztárrealityt küldött csatába, előrébb tolva a Fókusz kezdését és későbbre csúsztatva a napi szappanopera-adagot. A nyolc „sztárpárost” (vagyis legalább a páros egyik tagja valamennyire ismert) versenyeztető Nyerő Páros mellett jön A konyhafőnök negyedik évada, megújult zsűrivel, második évadával a Válótársak és a Keresem a családom, valamint ismét lesz Gyertek át szombat este! is. Szeptember 13-tól azonban új sorozattal kedvez a kosztümös szappanoperák rajongóinak a Szulejmánt sikerre vivő TV2: A szultána az I. Szulejmán utáni időkbe repíti vissza a nézőket, hogy megismerjék Kösem szultána, az Oszmán Birodalom egyik legnagyobb nőalakjának életét.

Október végén mutatja be a National Geographic Leonardo DiCaprio klímaváltozásról készített dokumentumfilmjét, novembertől pedig a nálunk forgatott Mars című ismeretterjesztő sorozatból megismerhetjük a vörös bolygó kolonizálásának legnagyobb kihívásait. Az HBO-n az idén valószínűleg késő ősszel folytatódik eddigi legsikeresebb saját gyártású sorozatuk, az Aranyélet, és lezárul egy másik népszerű széria, a Mácsai Pál főszereplésével készült Terápia. Változik a Cinemax programja is, vasárnap esténként új, nagyszabású mozifilmre, szombat esténként pedig egy sorozatpremierre számíthatunk, miközben a Cinemax2 ráerősít a művészfilmes repertoárra.

A sportszeretők a TV2 portfóliójába tartozó új csatornán, a Spíler tévén nézhetik ősztől az NHL és a jégkorong Világkupa mérkőzéseit. A szintén TV2-es érdekeltségű FEM3 szeptember 5-től Prime néven folytatja: Első este. Az útvesztő című sci-fi országos tévépremierjét várhatjuk, hétköznap esténként pedig három, itthon eddig nem látott sorozatot nézhetünk, jön a Gotham, a Scream Queens – Gyilkos történet és a Zoo – Állati ösztön. S ami egyelőre csak a külföldi nézők számára lesz elérhető: szeptembertől fut az Amazonon Woody Allen első tévésorozata, a Crisis in Six Scenes, valamint jön a Szívek szállodája új részekkel, amit a Netflix előfizetői nézhetnek.

Címkék: távkapcsoló, Fókusz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!