Összeállítás jelent meg július 16-án a friss Vasárnapi Hírekben a városligeti összecsapásokról és az alku lehetőségéről. Maradunk, amíg a Liget-projektet le nem fújják – mondta lapunknak Csák Gergely, a ligetvédők szóvivője. Szombatra pedig – a folyamatos tömegnyomást fenntartandó – fáklyás felvonulást szerveztek.

 
 

Nagy B. György „Ököljogállam” című cikkében megállapítja: „sem a „rendőri intézkedés”, sem az „őrzővédői szolgálat” kifejezéssel nem írható le az, ahogy a hatalom próbálja eltakarítani a ligetvédőket – a még álló platánok árnyékában az erőszak az úr, pontosabban az állami erőszak.”


„Le a térképről, ki Európából” címmel interjút is készítettünk Megyeri Szabolcs kertészmérnökkel, aki szerint lehetne kompromisszumot találni a Liget-projekt ügyében.
De erőszakkal nem megy...
Saját mikroklímája van a mocsárra „épített” Városligetnek, amit a gigantikus épületek tönkretehetnek - Nem 200 éves platánokon kellene kísérletezni, mert ha meghalnak, unokáink sem látják meg, mi nő helyettük – állapítja meg a szakember.


A részletek a friss VH-ban találhatók.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a következő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!