Több kormánytag Soros György pénzéből tanult – ezt a lehetőséget most pont ők vennék el másoktól.

 
VH, 2017. árilis 1., 13. szám


Az egész magyar felsőoktatást és tudományos életet tragikusan érintené a CEU ellehetetlenítése.
A témát Fókusz rovatunkban, a friss VH-ban találja, "Vesszen a tudás?" címmel.

"A diákok mellett az egész magyar tudományos élet vesztese lehet a CEU ellehetetlenítésének, pedig az egyetem ellen
semmilyen épkézláb kifogást nem tud felhozni a kormányzat. Az egyetlen Magyarországon működő intézmény,
ami nemzetközi szinten is labdába rúghat, egészen új szemléletet hozott a felsőoktatásba, nem véletlen, hogy máshol szívesen látnák."
"A kormánytagok közül többen is Soros György segítségével szereztek diplomát vagy külföldi felsőoktatási tapasztalatot. Elég csak magára a miniszterelnökre gondolni, Orbán Viktor Soros alapítványának köszönhetően tanulhatott Oxfordban. De Kovács Zoltán kormányszóvivő is kiállt a CEU-t veszélyeztető törvényjavaslat mellett, holott ő is ott végezte tanulmányait. Lázár Jánost a Soros- alapítvány mellett a szintén vegzált Magyar Helsinki Bizottság támogatta tanulmányaiban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium jogi és koordinációs ügyekért felelős államtitkárának, Berzétei Ákosnak jelenleg is a tárca fizeti a tanulmányait az egyetemen, de a Magyar Nemzeti Bankban is tucatnyian dolgoznak CEU-s diplomával."
Részletek a friss VH-ban.A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Kiemelt témáink a VH 2017. április elsején megjelent számából:


Háttéralku a BKV-sztrájkban?
„Szerintem elmarad a BKV-sztrájk és lesz megállapodás” – mondta lapunknak Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke. Ha netán mégis lenne munkabeszüntetés, akkor abban az EKSZ is részt venne. Az utasok leginkább a metróforgalomban éreznék a sztrájk hatását, de ez az elégséges szolgáltatásoktól is függ.
Húsvét utánra három-, majd ötnapos sztrájkot hirdetett a dolgozók 80 százalékát képviselő Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ), a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és ezek tucatnyi tagszervezete. A hivatalos sztrájkbejelentést átadták pénteken a BKV vezetésének. Február óta nem kaptak érdemi választ azon követelésükre, hogy az idei és a következő két évre összesen 30 százalékos bérfejlesztésre van szükség.
Nemes Gábor azt vélelmezi: a sztrájk bejelentése csak „színjáték”, a háttérben egyeztet Gulyás Attila VTDSZSZ-elnök és Tarlós István. „Gulyásék máskor is cserbenhagytak már minket, nem állnak ki a dolgozóik mellett” – így Nemes, aki szerint lesz kormányzati beavatkozás: kapni fog a BKV és a főváros is egy kevés pénzt, de ez nem fogja megállítani a roppant kevés fizetés miatt külföldre készülő kollégákat. Nemesék a minap Bécsben tárgyaltak osztrák érdek-képviseleti kollégáikkal, hogy segítsék a magyar buszvezetők kinti munkába állását.


A kampány
főszereplői

Őrült versenybe kezdtek
a pártok a nyugdíjasok
szavazataiért


Dupla frontvonal Budapesten
Orosz és amerikai titkosszolgák
kerülgetik egymást


Inkább megvakulnak –
Százezer ember szemét kellene
megoperálni
szürkehályog miatt


Veszhet a szőlő –
Ingatlanos héják köröznek a
Balaton-felvidék
lankái fölött


Átkódolva –
Egy autista kisfiú
csodás történeteExkluzív olvasnivaló
Térey János
regényrészleteBármit
leutánoznak
Ebtréning az ELTE-n
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!