Parti Nagy Lajos már nem írja politikai szatíráit, mert szerinte nem lehet eltúlozni a valóságot, ez a fajta közélet egyre inkább haramiák és idióták bacchanáliája. A költő játékról, dilettantizmusról, ellépésről és az örökhétfőről is beszélt lapunknak új könyve megjelenésének apropóján.

 
Vasárnapi Hírek, 2017. november 4., 44. szám

Rácz I. Péter interjúja Parti Nagy Lajossal "A valóság torzulásai" címmel jelent meg a friss VH 19. oldalán.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2017. november 4-én megjelent számából:


Mit kezdjünk
a jövővel?
Lannert Judit
oktatáskutató árulja el


Sorsot írt
a gyerekeinek
Interjú
Paulon Viktóriával


Ötszáz menthető élet –
A szervezetlenségen bukhat el
a vastagbélszűrő program


Bódulat a Téli Palotában –
Hogy zajlott valójában a nagy
októberi szocialista forradalom


A legenda visszatér? –
Sterbik Árpád kézilabdás
újra Veszprémbe igazolhat

Visszaélés a hatalommal
Orbán vizsgálatra szólít: gyűjteni vagy gyártani
kell a bizonyítékokat a Soros-sereg ellen


Összedől a Kártyavár
Egyre kínosabb helyzetbe kerül Kevin Spacey, aki a szexuális zaklatási botrányok egyik főszereplőjévé vált a héten. Az Oscar-díjas amerikai színészt már a népszerű Kártyavár (House of Cards) című tévésorozat egyik produkciós asszisztense is szexuális támadással vádolja: állítólag „belenyúlt a nadrágjába”. A stáb több más tagja szintén arról számolt be, hogy Spacey ragadozóként viselkedett a forgatásokon. Durva beszólásokkal zaklatta, gyakran meg is fogdosta áldozatait – általában fiatal férfiakat. Elsőként egy másik színész, Anthony Rapp mesélte el, hogy Spacey rámászott egy bulin. Az eset 1985-ben történt, amikor Rapp csupán 14 éves volt. A világsztár nyomban bocsánatot kért, és azt állította, hogy részeg volt, és nem emlékszik semmire. Egyúttal ezt az alkalmat használta fel arra, hogy nyilvánosan is vállalja homoszexualitását. Ez senkit sem lepett meg különösebben, viszont az időzítés felháborította a melegszervezeteket. A botrány miatt a gyártó cég, a Netflix felfüggesztette a nagy sikerű Kártyavár hatodik évadának forgatását. Kevin Spacey bejelentette, hogy kezelésre vonul.


KÜZDENEK A VÍRUSSAL
Már hónapok óta terjed a dengue-láz Indiában, a betegséget az ázsiai tigrisszúnyog, illetve a Zikavírus, a sárgaláz, és a chikungunya- láz kórokozóját is terjesztő egyiptomi csípőszúnyog okozza.
A rovarokat vegyszerpermettel igyekeznek távol tartani a lakott területekről, a szúnyogok ugyanis Indiában idén eddig több mint 87 ezer embert fertőztek meg, közülük 151-en nem élték túl a betegséget.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!