Berlusconi visszarobbant az olasz politikai arénába: nem lassítja le sem az öregség, sem az infarktus, sem a maffiavád.

  <h1>Vasárnapi Hírek, 2017. november 18., 46. szám</h1>-
  <h1>Serena Williams és Alexis Ohanian</h1>-

Vasárnapi Hírek, 2017. november 18., 46. szám

- – Kép 1/2

A részletek a friss Vasárnapi Hírek 13. oldalán.
" 81 évesen, infarktus és szívműtét után, adócsalásért jogerősen elítélve, bizonyított maffiakapcsolatokkal, szexbotrányok árnyékában, újabb büntetőeljárások közepette Silvio Berlusconi elérkezettnek látja az időt, hogy visszatérjen a hatalomba Olaszországban."
Bártfai Gergely összeállítása "Az elnyűhetetlen" címmel jelent meg a november 18-i VH-ban.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2017. november 18-án megjelent számából:


Borzad a többség –
Exkluzív kutatásunk
megmutatja, mit gondolnak az emberek a zaklatási ügyekről
A részletek a friss Vasárnapi Hírek 16. oldalán.
A Publicus Intézet lapunk megrendelésére készített közvélemény-kutatása, Kertész Anna elemzése és F. Szabó Kata háttér-összeállítása
"#engem is érdekel" címmel jelent meg.


Fiatalokat vásárol a kormány –
2 milliárd forint támogatást kap az e-sport
A részletek a friss Vasárnapi Hírek 10. oldalán


Morzsolódó egyetemisták –
Egyre többen hagyják félbe a tanulmányaikat
A részletek a friss Vasárnapi Hírek 14. oldalán


Halálos gyűjtögetés –
Súlyos pszichiátriai kórképet jelenthet, ha valaki ragaszkodik a kacatokhoz
A részletek a friss Vasárnapi Hírek 22. oldalán


Az ember lényegtelen  
Hatékony egészségügyi és oktatási rendszer, amihez mindenki egyenlően hozzáfér, tisztességes bér és méltányos nyugdíj, érdemi és egyenlő pozíciók a munkaerőpiacon, kézzelfogható segítség hátrányos helyzet esetén – így summázható az, mit takar az EU szociális pillér néven futó kezdeményezése. Tegnap a göteborgi csúcson az uniós vezetők kinyilvánították: azt akarják, hogy egységes módon hozzák helyzetbe az unió minden rászoruló polgárát. A magyar kabinet azonban nem akarja ezt. Hivatalosan azért, mert a szociális pillér takarásában az EU a nemzeti kormányok újabb hatásköreit akarja elvenni. Ilyesmit ugyan az Európai Néppárt, a Fidesz pártcsaládja sem érzékelt, de a kormány kitart álláspontja mellett, holott a terv épp az, hogy a nemzeti szabályozás keretein belül kell biztosítani a kívánatos ellátási színvonalat.
Folytatás, részletek a friss Vasárnapi Hírek 4. oldalán. Nagy B. György írása "Szociális szempont nincs" címmel olvasható.


Semmi nem túl drága, ha a hatalom a tét
Nagyon szűk a mezsgye a Fidesz totális győzelme és totális bukása között – és ezt a kormány is pontosan tudja. Így mindent megtesz, hogy fenntartsa a jelenlegi állapotokat: azaz a töredezett baloldal pártjai ne kapaszkodjanak össze, illetve a Jobbik ne növelje támogatottságát.
Csakhogy a helyzet bármikor változhat. A baloldal – egy közös jelölttel – magára találhat. Ám ha nem teszi, akkor a (2014-es választások tapasztalatai alapján) a Jobbik erősödhet meg drámaian.
A megoldás persze a demokratikus erők összefogása lenne, de erre kevés az esély. Leginkább azért, mert a balos szereplők nyilvánosság-zsarolással próbálkoznak ahelyett, hogy bizalmat próbálnának építeni.
Interjúnk Tóth Csabával a friss Vasárnapi Hírek 8. oldalán. Nagy B. György interjúja "Bizalom: ez az igazi hívószó" címmel olvasható.

 

FÉRJHEZ MENT SERENA WILLIAMS.
A 36 éves teniszcsillag és Alexis Ohanian (34) internetes vállalkozó esküvőjét New Orleansban tartották. A párnak két hónapja lánya született, aki az Alexis Olympia nevet kapta. Az egymillió dolláros költségvetésű lagzin világsztárok sora vendégeskedett.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!