A határon túli magyarok jelentik a rezsim titkos tartalékát – kétszer annyi szavazatra számíthat Orbán, mint négy éve.

"Dübörög a szavazatmaximálási verseny: az ellenzék külsős mozgalommal mozgósít, a Momentum népszavazási kezdeményezéssel toboroz híveket, a Fidesz az apátiában bízik – no meg a határon túli magyarokban. Akik közül több mint félmilliónak postázott buzdító levelet Orbán Viktor a két ünnep között. A miniszterelnök nem véletlenül puncsol: Erdély, a Vajdaság és a Felvidék akár 2-3 mandátum sorsáról is dönthet."
Markotay Csaba elemzése a friss Vasárnapi Hírek Fókusz rovatában jelent meg.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2018. január 6-án megjelent számából:


Gyurcsány, töltött
paprika, összefogás
Szívességet tett Gyurcsány Ferencnek Bencsik András, amikor azt javasolta: népszavazás fossza meg Gyurcsány Ferencet szavazati jogától. A hivatalos kérdés így hangzott: „egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”.
A Demokrata főszerkesztőjének kezdeményezése átpozicionálta Gyurcsány Ferencet a balos mezőben. A rezsim célpontja – ha úgy tetszik, a demokrácia mártírja – védett személy: az egyeztetésen többet nyom a szava, mint azt öt százalék körüli pártjának súlya indokolja; sikerrel tüntetheti fel magát az embernek, akitől Orbán Viktor egyedül tart a baloldalon; hitelességi deficitjét pedig kitakarja az érzelmi spanyolfal.
Elemzésünk folytatása a friss Vasárnapi Hírek 4. oldalán


Vonatéletek a határon
Tömegek ingáznak mindennap, mert Ausztriában
dolgozni jó. És nem csak a pénz miatt.


Kalózhajók vonzásában – 
Böszörményi Edit
búvárrégészként merül


A terror és az óvodások –

A gyerekek a kormány új
reklámhordozói


Mi lesz a nemzet
úszójával?

Válságban Hosszú Katinka házassága


Kiborította
a Pentagont

Meryl Streep minden
titkot publikál
 

Nem az örökkévalóságnak készültek, mégis csodásak a hetedik nemzetközi jégszoborfesztivál versenyművei. A kínai Harbin városában tízezrek dolgoznak a mulandóság emlékművein. A legmagasabb alkotás 46 méter magas. A szervezők szerint a jégszobrokat legalább tízmillióan láthatják, természetesen csak az olvadásig.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!