Eluralták az összeesküvés-elméletek a kormánypolitikát. Ami a miniszterelnöktől még a baloldali–liberális erők szavazatszerzése, az a szentgotthárdi polgármester szájából már egyszerű zsidózás. Soros, Merkel, Juncker – mindenki minket támad, és egyre gyanúsabb a mostanság mindenhol feltűnő Vader Nagyúr is.

  <h1>Vasárnapi Hírek, 2015. december 5., 49. szám</h1>-
  <h1>Cipőt az ablakba, de lehet az akváriumba is:
vasárnap jön a Mikulás - Fotó: Britte Pedersen, AFP/Europress</h1>-

Vasárnapi Hírek, 2015. december 5., 49. szám

- – Kép 1/2

Munkatársaink, Kövesdi Péter és Nagy B. György összeállításában a burjánzó "Sötét teóriákról" olvashat (Akkor is megvédenek, ha nincs mitől -  Ma már a szövetségeseink is ellenségek - Végső soron Brüsszel ellen harcolunk – mondja Krekó Péter, a Political Capital elemzője) -, továbbá Orbán Viktorról, aki az összeesküvés-elméletet és a kvázi gyűlöletpropagandát emelte a kormányzati közbeszéd rangjára, és a példáját követő békemenet-szervezőről és városvezetőről talál részleteket, valamint bemutatjuk a Political Capital közvélemény-kutatásának eredményét: "Az erőszak igazolhatósága különböző társadalmi csoportokkal szemben" címmel...
A december 5-i Vasárnapi Hírek fő témájához kapcsolódik Szerkesztői vélemény rovatunkban a vezércikk is, a publicisztika címe: "Tudjukkik"
A néhány nappal ezelőtti látványos TEK-akció kapcsán pedig munkatársunk, F. Tóth Benedek járt utána annak, hogy
mennyire veszélyesek a társadalomra a hobbikeresők?... -  "Magyarázkodásra kényszerült Pintér Sándor belügyminiszter, miután a Terrorelhárítási Központ (TEK) parancsnoka arról számolt be, hogy bombával és fegyverrel rendelkező csoportot fogtak el, ám az igazságszolgáltatás elengedte mind a négy embert, mondván, hobbikeresősök, történelmi relikviák után kutatnak a föld alatt." - A cikk "Merre voltál lengetni?" címmel a friss VH-ban található.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH december 5-én megjelent friss számából:


Oktatás: baj van, tehát így tovább!
Ha „a diákok teljesítménye romlik, akkor baj van” – ismerte el végre Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában, hozzátéve, hogy „életszerű, jó képzés kell, amely használható a gazdaságnak”. El is indult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) átalakítása – tovább nő a központosítás, megyei szinten határoznak majd a pénzügyekről, pedig már így is épp elég problémát okozott a napi működésben a centralizáció. Nem tartja megbízhatónak a kormány a tankerületi vezetőket, így jogköreik szűkítése az ára annak, hogy kifizessék a KLIK tetemes adósságát. Ezzel párhuzamosan a tárca megszüntetné a kisiskolákat és körzeti központokat hozna létre.
Írásaink friss lapszámunk 10-11. oldalain: a vasárnapi Hírek munkatársa, Ónody-Molnár Dóra "Rövid póráz az iskoláknak" címmel részletezi az aggasztó helyzetet - a gyerekeiket az alapítványi és magániskolákba menekítő szülők jogos aggodalmairól pedig "A frászt hozzák ránk" címmel olvashatunk.

Ki altat el? Ki ébreszt fel?
Az orvos- és nővérhiány drámai következményekkel fenyeget.
 

A Vasárnapi Hírek friss számában rendszeres szerzőnk,  Vámos MIklós: "Áldott -  Töredelmes vallomás" című írása is megjelent.

Publicisztikát írt a budapesti olimpia ügyében követelt népszavazás elutasításáról lapunk új munkatársa, Ónody-Molnár Dóra "Elméleti sikereink" címmel.

A lélek visz a háborúba
Nem a fiatalok szociális háttere, hanem érzékenysége határozza meg, hogy beszippantja-e őket a dzsihád


Behajtják a disszidálás árát
Negyven év után fizettette ki az önkormányzat a házrészt az itthon maradt idős rokonokkal 


Életükkel játszanak
Sem a veszélyek, sem a szigorú szabályok nem rettentik el a kincskeresőket


A magyar foci egy szocialista nagyvállalat
Interjú Dénes Ferenc sportközgazdásszal


Hozza vagy viszi?
Zuckerberg az adakozást sem ússza meg kritikák nélkülCsak egy kattintás, és szombaton a postaládájában az újság!
Itt fizethet elő a Vasárnapi Hírekre!
 

Cipőt az ablakba, de lehet az akváriumba is:
vasárnap jön a Mikulás.

Fotó: Britte Pedersen, AFP/Europress

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!