SARKUKRA ÁLLNAK ORVOSOK, TANÁROK - Ébredő erő. - Úgy tűnik, most telt be a pohár: az összeomlás szélére jutott az egészségügy és az oktatás. Egyre többen csatlakoznak a tiltakozókhoz, új csoportok és szakszervezetek alakulnak. Összeáll végre a kritikus tömeg?

 
 

Egy egész város lázadt fel Orbán oktatási rendszere ellen – soha nem látott elégedetlenség dühöng a pedagógusok között: alapítványi, állami és egyházi iskolák vállvetve „rebelliskednek” - Új szakszervezetek ébrednek az egészségügyben: a jelenlegi érdekvédőket puhának tartják, sztrájkra és demonstrációra készülnek - Nincs szabály, ami előírná, milyen színvonalú közszolgáltatást köteles nyújtani a befizetett járulékért cserébe az állam – a kormányzat közszolgák százezreit készül az utcára tenni.
Munkatársaink nagy összeállítása a friss Vasárnapi Hírek 11. - 12. és 13. oldalán


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. január 16-án megjelent számából:


Nincs maradása a Z generációnak
Az 1996 után születettek
többsége külföldön
tervezi a jövőjét


Kíméletlenül rátenyerel a kormány Budapestre
Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog: ezzel a kíméletlen igazsággal Tarlós Istvánnak is hamarosan szembesülnie kell. Ugyanis az, hogy az állam teljesítette kérését és átvette az agglomerációs közlekedés finanszírozását, valójában Budapest elfoglalásának nyitányát jelenti. A nyilvánosság előtt mindenesetre a főpolgármester köszöni Habony Árpádnak, hogy kilobbizta Orbán Viktornál: az állam vegye át február 17-től az elővárosi közlekedést. Hálája kinyilvánításával a főpolgármester egyébként először tette nyilvánvalóvá:
Habony roppant fontos személy a kormányzásban, hiszen az ő szava előrébb való, mint a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánosé, aki a kabinet hivatalos Budapest-felelőse. A „leleplezés” miatt persze főjön Habony feje, Tarlósnak komolyabb gondjai vannak. Ugyanis csak első ránézésre tűnik úgy, hogy az állam segítőkezet nyújtott az agglomerációs közlekedés ügyében. Ténylegesen – Lázár szíves közlése szerint – az állam a HÉV-et is szívesen elműködteti. A BKV járatait a MÁV és Volán cégek fogják kiváltani. „Ez egy nagy lehetőség a Budapest környéki vasútfejlesztések beindítására” – mondta a főminiszter.
És valóban: e célra felhasználhatók a közép-magyarországi régió fejlesztési pénzei, márpedig az infrastrukturális beruházások közül talán a vasútfejlesztésen lehet a legnagyobbat szakítani (korábban Simicska cégei is áraztak túl).
A részletek, a főrvárosi pártpreferencia-kutatásunk eredményeivel a friss VH 5. oldalán
Szerkesztői vélemény rovatunkban Gál J. Zoltán főszerkesztő "Bűnös város" címmel erről a témáról írt publicisztikát.A Vasárnapi Hírek friss számában rendszeres szerzőnk, Grecsó Krisztián "Mint egy család (kocsmai életképek)" című írása is megjelent.Csak az asztal kerek
L. Ritók Nórának elege lett
az álszenteskedésből.
A kormány semmit nem tesz a szegregáció felszámolásáért


Dva bratanki: fertőzés Európában
Miért lép fel az EU Lengyelország
ellen, mikor Magyarország
esetében ezt nem tette?
Interjú Daniel R. Kelemen amerikai politológiaprofesszorral


Mindenki nézzen tükörbe!
Alföldi Róbert és az ő fényképei


Kapitány a hídon
Cseh László örül Kiss
visszatérésénekHa beindul a verslavina
Amikor két költő összecsapásából lájkok ezrei lettek.
Szkanderre hívtuk Szabó T. Annát és Lackfi Jánost


Csak egy kattintás, és szombaton a postaládájában az újság!

"...meg kell védenünk magunkat, és úgy hisszük, meg kell védenünk a vasárnapok szabadságát is.
A Vasárnapi Hírek ezért a hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap is kapható lesz. Aki teheti, és van nyitva tartó bolt a közelben, az a megszokott módon vásárolhatja lapunkat. Akit a törvény elzár ettől a lehetőségtől, az szombaton juthat hozzá az újsághoz."
Részletek itt találhatók

Akikre büszkék vagyunk: a Saul fia
nem csak az Oscarért indul

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!