ALAPTÖRVÉNYBE FOGLALNÁK A RENDELETI KORMÁNYZÁS LEHETŐSÉGÉT - Öntörvény

 
 

Semmi szükség rá, de legalább életveszélyes, mert talán az utolsó lépés a jogállam lebontásának útján – ez a jogi szakvélemény a kormány Alaptörvény-módosító javaslatáról. A veszély abban rejlik, hogy a kormány saját hatáskörében hirdethetné ki a terrorveszélyt, és léptethetne életbe önkényesen, mindenfajta kontroll nélkül korlátozó intézkedéseket a kijárási tilalomtól a jegyrendszer bevezetésén át az internet ellenőrzéséig. Az ilyesmit úgy hívják: rendeleti kormányzás. Az elfogadáshoz egyelőre nincs meg a szükséges kétharmad, a Jobbik is ellenzi a javaslatot, Orbán Viktor viszont pénteki nyilatkozata alapján kitart mellette.
De mégis, mire megy ki ez a játék?
Vélemény a friss Vasárnapi Hírek 5. oldalán (Gál J. Zoltán "Elmélet" című publicisztikája a Szerkesztői vélemény rovatban), illetve interjú Gadó Gábor jogásszal lapunk 11. oldalán, "Alkotmányba foglalt önkény" címmel.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. január 23-án megjelent számából:


Kétharmad Kövér ellen
Meglepő kutatási eredmények a nők helyzetéről
(Félreismerik a nőket - Máshogy beszélünk, mint ahogy valójában gondolkodunk a családról - Pénzért nem szülnek a nők. - A Vasárnapi Hírek és a Publicus Intézet közös kutatása új megvilágításba helyezi Kövér László anyaságról szóló mondatát.
Részletek itt)


Átmeneti taxissiker
Bekeményít a kormány a közösségi fuvarmegosztókkal szemben. A négy és fél napig tartó tüntetés után a miniszterelnök a taxisok pártjára állt, az adóügyi államtitkár pedig zéró toleranciát hirdetett az „adómegkerülők” ellen. Információink szerint lép az Uber is: elektronikus számlát adnak majd az utasoknak. Persze a jövőt – úgy tűnik – nehéz a régi szabályokhoz igazítani. Az marad talpon, aki egyszerre képes fejlődni és alkalmazkodni. Az internetes közösségi alapú fejlesztések megállíthatatlanok.
Írásunk a 8–9. oldalon


Egymásnak esnek
Megoldás-e a magyar ellenzék számára egy amerikai mintára tartott előválasztás?


A középosztály a szélre megy


Mire való a nemzeti kultúra?


Hízva fogy a magyar

 

Csak egy kattintás, és szombaton a postaládájában az újság!

"...meg kell védenünk magunkat, és úgy hisszük, meg kell védenünk a vasárnapok szabadságát is.
A Vasárnapi Hírek ezért a hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap is kapható lesz. Aki teheti, és van nyitva tartó bolt a közelben, az a megszokott módon vásárolhatja lapunkat. Akit a törvény elzár ettől a lehetőségtől, az szombaton juthat hozzá az újsághoz." 
Részletek itt.
 

Leállt az élet pénteken az Egyesült Államok keleti partján a hóvihar miatt. Hét államban szükségállapotot hirdettek, nem nyitottak ki az iskolák és a közintézmények, a boltok kiürültek. Az erős hóesés mellett 50 km/órás szél súlyosbította a helyzetet.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!