IRÁNYÍTOTT KÖZTISZTVISELŐKET NEVELNE MAGÁNAK AZ ORBÁN-KORMÁNY. Mintaszolgák

 
 

Egyentisztviselőket akar képezni a kormány. Csak az Orbán-kormány által létrehozott Közszolgálati Egyetemen diplomázhat az, aki a jövőben az államapparátusban akar dolgozni – ez derül ki a lapunk birtokába jutott, az állami tisztviselői kar létrehozásáról szóló jelentésből.
Vélemény a friss VH 5. oldalán ("Gál J. Zoltán: Köz. Szolgák"), részletek és elemzés ("Ónody-Molnár Dóra-Nagy B. György: Szolgálat közben") a háttérintézmények megszüntetésének és a köztisztviselők leépítésének terveiről lapunk friss számának 15-16-17. oldalán.A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. január 30-án megjelent számából:Állami falopás?
A kerítés miatt elvett földek árával még tartozik a kormány, de az ott kivágott fákat már tüzelőként osztogatja.


Zika-vírustól retteg a világ
Rendkívüli ülést tart az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn, hogy eldöntsék, ki kell-e hirdetni a Zika-vírus terjedése miatt a nemzetközi egészségügyi szükségállapotot. A becslések szerint eddig 1,5 millió ember kapta el a kórt, de ez a szám a 3-4 milliót is meghaladhatja idén. 4700 ember betegedett meg eddig Venezuelában – jelentette be tegnap az ország egészségügy-minisztere.
A fertőzés Európát is elérheti: Latin-Amerikában járt dán és svéd utazóknál máris diagnosztizálták a kórt. Mivel a járvány különösen Brazíliát érinti, egyre több kérdőjel merül fel a Rio de Janeiró-i olimpiával kapcsolatban, de dr. Téglásy György, a magyar válogatott orvosa szerint egyéni szúnyogvédelemmel elkerülhető a fertőzés.
A vírusról és az olimpiáról szóló cikkünket a friss VH 28. oldalán olvashatja


Egészségügyi átalakítás:
kezdjük a vécével! 
Kövesdi Péter interjúja dr. Hegedűs Zsolt ortopédsebésszel, csípő- és térdspecialistával a január 30-án megjelent friss Vasárnapi Hírekben olvasható. - Kezdjük a vécénél! - Hálapénz, titkos fertőzési adatok – a magyar egészségügyi rendszer menthetetlen. - A változásokat azzal kell kezdeni, hogy Semmelweis Ignác országában újra meg kell tanulni kezet mosni. - Nincs tovább, most kell lépni – állítja dr. Hegedűs Zsolt, aki hosszabb angliai praktizálás után tért haza, és alelnöke lett a rezidensek és szakorvosok szakszervezetének.


Már az agy is hadszíntér


Intim ügyek:
odalent a micsodája


NER Kampf
Péterfy Gergely a 888.hu botrányról 
"Rettenetesen sötét a jövő. Az agresszió ragályszerűen terjed. A gondolkodás a metaforák szintjére süllyed és gravitációjukból képtelen szabadulni" - írja rendszeres szerzőnk, Péterfy Gergely.


X-akták: jobb, mint valaha
Visszatért Scully és MulderCsak egy kattintás, és szombaton a postaládájában az újság! 
"...meg kell védenünk magunkat, és úgy hisszük, meg kell védenünk a vasárnapok szabadságát is.
A Vasárnapi Hírek ezért a hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap is kapható lesz. Aki teheti, és van nyitva tartó bolt a közelben, az a megszokott módon vásárolhatja lapunkat. Akit a törvény elzár ettől a lehetőségtől, az szombaton juthat hozzá az újsághoz." 
Részletek itt.

Úgy tűnik, mintha már a divatba is beszivárgott volna az Európát fojtogat migráció ügye.
Párizsban bemutatták a jövő évi férfiruhák kollekcióját, amelyben szerepet kap a koffer.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!