Terror bemondásra - Hiteles információk vannak arról, hogy terrorcselekményeket terveznek magyar emberek ellen – ezt a döbbenetes bejelentést tette pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. Máshol egy ilyen kormányfői mondatnak hatalmas a visszhangja.

 
 

Ám nálunk a miniszterelnök a bejelentést követő második percben már arról beszélt, hogy most mi van. Mindenesetre Orbán ragaszkodik ahhoz, hogy a kormány saját hatáskörben rendelhessen el terrorvészhelyzetet, és ha akar, kijárási tilalmat vezessen be vagy korlátozza az internetet. És ehhez elegendő lenne a bemondás. Vagy akár a blöff. Akár egy rádióinterjúban.

Orbán nem érvel, hanem egy rádióban bemondott "halálos fenyegetéssel" próbálja keresztülverni az alkotmánymódosítást a parlamentben - olvasható lapunk elemzésében. - "És valószínűleg sikerrel – a rendpártiságra építő Jobbik valószínűleg nem kockáztat további népszerűségvesztést..."
Minderről részletek a friss VH 5. oldalán, "Orbán terrorral fenyeget" című háttérelemzésünkben.A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. február 6-án megjelent számából:
Tolatás biciklivel 
A kormány oktatáspolitikája teljes kudarcot vallott. A KLIK nem képes működtetni az önkormányzatoktól elvett iskolákat. A hatalmas pénzkivonás napi szintű gondokat okoz. Túlterhelt gyerekeket felesleges tananyag bemagolására kényszerítenek. A nemzetközi mérések szerint a magyar diákok egyre rosszabbul teljesítenek. A miniszter szerint csak kisebb változtatásokra van szükség. De a tüntetők nem így látják, ők teljes fordulatot követelnek. Nem csak a gyerekek jövője a tét.
Összeállításunk a tanárok országos tiltakozásának tétjéről. De ki képviseli a szülőket és a diákokat?
Részletek, háttér a friss VH 15. oldalán


Ideiglenesen hazánkban állomásozó amerikai csapatok
Ötezer amerikai katona állomásozhat forgó rendszerben Magyarországon, Romániában és a balti államokban, ráadásul fegyvereket és felszerelést is szállítanának a térségbe – áll az amerikai védelmi minisztérium 2017-es költségvetési tervezetében. Az USA az eddiginél négyszer nagyobb összeget, 3,4 milliárd dollárt (940 milliárd forintot) akar az európai katonai kiadásaira költeni, mert egyre súlyosabbnak érzékeli az orosz fenyegetést. Az amerikai terveket Oroszország sem hagyja szó nélkül, minek következtében könnyen két szék között a pad alatt találhatja magát a moszkvai látogatásra készülő Orbán Viktor miniszterelnök.
A hidegháborús logika reneszánszáról szóló cikkünk a friss VH 11. oldalán


Fel nem robbant bomba története
A 30 évvel ezelőtti Queen-koncert titkai
A friss VH 30. oldalán


Nagypapa Hitlernél - Kállay Miklós unokája hazatért 
„Nagypapa Hitlerrel tárgyalt Klessheimben, és vele volt apám is, aki akkoriban az angolokkal folytatott titkos tárgyalásokért felelt. Apámat nem engedték be Hitlerhez, a kertben kellett várakoznia. Egyszer csak érzi, hogy valami megfogja a bokáját. Blondie volt az, Hitler német juhász kutyája. Apám megpróbálta elzavarni, és hát… belerúgott Blondie-ba. Mire odajött egy SS-katona, hogy vigyázzon, mert ezért ki is végeztethetik. Mindig ez jut eszembe, ha egy farkaskutyát látok. A lányoméknak volt egy, mondtam is neki, hogy az ilyen nem való a családunkba.”
Kövesdi Péter interjúja Kállay Miklóssal, Magyarország egykori miniszterelnöke, Kállay Miklós unokájával.
A friss VH 18. oldalán


Egészségügy: egy letagadott jelentés következményei
Brutális képet fest a kórházakról az ÁNTSZ jelentése - Az egészségügyi államtitkár szerint elavult feltételrendszerrel dolgoztak a tisztiorvosok - Dühöngnek a fertőzések az intézményekben
A friss VH 8. oldalánA kerti törpéket nem érinti a giccsadó
Kacsalábon forgó, hupikék paloták Szentendrén. Piros sipkás kerti törpékkel teleszórt, rikító-stukkós kúria Csepelen. Csiricsáré bádog-réz szörnyépület egy belváros peremén. Valóban ilyen épületeket húz fel a magyar ember most, hogy 300 négyzetméter alatt lényegében azt épít, amit akar? És mitől véd a giccsadó?
A friss VH 14. oldalánUtazott-e oroszlán a földalattin?
A friss VH 30. oldalán


PINK - politikailag inkorrekt - szatirikus rovatunk a friss Vasárnapi Hírekben VIDÁM FARSANGI MELLÉK címmel jelent meg.Csak egy kattintás, és szombaton a postaládájában az újság!
"...meg kell védenünk magunkat, és úgy hisszük, meg kell védenünk a vasárnapok szabadságát is.
A Vasárnapi Hírek ezért a hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap is kapható lesz. Aki teheti, és van nyitva tartó bolt a közelben, az a megszokott módon vásárolhatja lapunkat. Akit a törvény elzár ettől a lehetőségtől, az szombaton juthat hozzá az újsághoz."
Részletek itt találhatók, kattintson!

Már a Barbie-k akarnak a nőkhöz hasonlítani, nem fordítva
Történelmi fordulat állt be a játékpiacon: Barbie felszedett tíz kilót.
Szélesebb lett a csípője, megvastagodott a dereka, domborodik a feneke
és kerek a vádlija. Ránézünk és elönt a boldogság. Felülkerekedtünk
az évtizedes harcban. Barbie lett olyan, mint mi. És nem fordítva.
Részletek a friss Vasárnapi Hírek 22. oldalán  

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!