Hogyan tovább, tanárok? Van-e értelme a sztrájknak, és mit lehet tanulni a szlovák tanárok példájából? Részei-e a tiltakozásoknak az egyházi iskolák is? Megköttetik-e a szövetség tanárok és szülők között? Mire játszik a láthatóan megzavarodott kormány? Összeérhet a pedagógusok lázadása az egészségügyisek elégedetlenségével? - Interjúk, elemzések, háttérinformációk a friss Vasárnapi Hírekben.

 
Vasárnapi Hírek, 2016. február 20., 8. szám

Szerkesztői vélemény rovatunkban Gál J. Zoltán vezércikke, "Kocka" címmel: lapunk 5. oldalán olvashatja. - A február 9-11-i VH-Publicus pártpreferencia-felmérés adatai bizonyítják, hogy a Fidesz támogatottságát gyengíti a kibontakozó tiltakozás. Az adatok lapunk 5. oldalán. - "Kockásba!" címmel Ónody-Molnár Dóra elemzése a 14-15. oldalon. - Már 15 ezer szülő csatlakozott a február 29-i „Nem leszek suliban” elnevezésű bojkotthoz: részletek a 14. oldalon. - "Tüzet olajjal" címmel a kinbontakozó mozgalmat inkább felszító mint csilapító kormánypárti húzásokról olvashatnak lapunk 14. oldalán. - #kockástámogatás címmel sok fotó és részletek a napok alatt kibontakozott mozgalomról a 15. oldalon.  - "Van annak is némi bája, hogy az oktatásért az Európai Unióban éppen a magyar biztos, az Orbán-kormány volt minisztere, Navracsics Tibor felel": részletek lapunk 15. oldalán. - Nem jó a kívülállás az egyháznak sem: Kézdy Edittel, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatójával munkatársunk, Szabó Kata készített interjút, amely lapunk 16. oldalán olvasható. - A szlovákiai pedagógus-sztrájk tanulságairól "Szlovák párhuzamok" címmel készítettünk összefoglalót. - Képes beszámoló a Teleki Blamka Gimnázium igazgatója melletti egész napos pénteki demonstrációról "Démonok, virágok, kamerák" címmel a friss VH 16-17. oldalán. "Nincs hova hátrálni!" üzente Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. A részletek lapunk 17. oldalán. - Rendszeres szerzőnk, Sándor Zsuzsa pedig "Jogászszemmel" rovatában "Közérdek" címmel a KLIK zuglói vezetőjének intézkedését elemzi jogi szempontból. "A személyek zaklatása vagy jogainak és törvényes érdekeinek csorbítása pedig nem egyeztethető össze a jog társadalmi rendeltetésével" - írja egyebek mellett lapunk 17. oldalán. - PINK - politikailag inkorrekt - szatirikus rovatunk pedig a friss Vasárnapi Hírekben KOCKÁS INGES MELLÉKLET címmel jelent meg.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. február 20-án megjelent számából:Amikor átcsap majd fölöttük
Interjú Kis Jánossal


Idővel adnak esélyt a rákbetegeknek
Kaposváron egy új eljárási protokollnak köszönhetően a páciensek nem bolyonganak hónapokat az ellátórendszerben, szemben a hazai gyakorlattal.


Ő lenne a KGB-s Bolek?
Ügynökvád Lech Wałęsa ellen


Csak álom a liftezés
Nagy a felhajtás a magyar hoki körül, de fociban még mindig jobban állunk.
Esélyeink a vébén.


Kimért versengés a fazék körül
A Bocuse d’Or főzőverseny magyarországi döntőjén falatnyi kóstolókban mérték hónapok kemény munkáját.
Fegyelmezetten küzdöttek a sztárséfek, a bírák nem ismertek kegyelmet.


Drogmámoros rock ’n’ roll
Mick Jagger és a Bakelit


Csak egy kattintás, és szombaton a postaládájában az újság!
"...meg kell védenünk magunkat, és úgy hisszük, meg kell védenünk a vasárnapok szabadságát is.
A Vasárnapi Hírek ezért a hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap is kapható lesz. Aki teheti, és van nyitva tartó bolt a közelben, az a megszokott módon vásárolhatja lapunkat. Akit a törvény elzár ettől a lehetőségtől, az szombaton juthat hozzá az újsághoz."
Részletek itt találhatók, kattintson!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!