Az Amerikai Egyesült Államok segítségét és információit ajánlotta fel egy magyar ügyekben illetékes magas rangú amerikai diplomata, amikor néhány napja Brüsszelben az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) vezetőivel tárgyalt. Fokozódik a nyomás a magyar kormányon, amivel összefügghet, hogy egy szövevényes ügyben állítólagos amerikai kémek ellen nyomoz a magyar rendőrség.

 
 

Összefoglalóink, háttérinformációk a friss Vasárnapi Hírek 10-11. oldalán, "Háború a háttérben", és "Nárcisz kuvasz mint nyomravezető" címmel.

Háború a háttérben: - Amerikai információkból építkezve szoríthatja meg az OLAF a magyar kormányt -  Rohamtempójú tőkefelhalmozásba kezdett a Fidesz – a háttérben korrupcióról és pénzmosásról beszélnek - Amerikai kémügy fűszerezi a gazdasági „háborút”...

Nárcisz kutya mint nyomravezető: Orbán Viktort "vagyonnyilatkozat tételére kötelezi a törvény – vagy huszonöt éve egyfolytában. Azaz gyakorlatilag minden bevételéről, esetleges ingatlanvásárlásáról és cégkapcsolatáról mindent tud az átlagember. Ám Orbán zsebe a legjobb esetben is tejüvegből van, ugyanis hiába minden törvényi előírás, csak annyi látszik, hogy valami van benne, de hogy pontosan mi és mennyi, azt senki nem tudja. Ha mégis kiderül valami, az leginkább a véletlennek köszönhető."

Ezzel a témával foglalkozik Szerkesztői Vélemény rovatunkban Gál J. Zoltán főszerkesztő vezércikke is: "Mennyiség" címmel.
A részletek a friss VH-ban.
 


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. március 12-én megjelent számából
:


Mit kíván a magyar nemzet?
Grecsó Krisztián, Lackfi János, Szabó T. Anna, Kemény István, Péterfy Gergely válaszai
Mit kíván a magyar tanár?
A 12 pontba foglalt követelések részletei a március 15-ére várható kockárdás tüntetés előtt
Kockás ingesek a téren
- Sztrájk jöhet a keddi oktatási demonstráció után
A Vasárnapi Hírek szatirikus rovata, a PINK e heti témája: RABOT EGYÜNK VAGY SZABADOT?
 


Szupervasárnap mélyítheti a válságot 
Ez a hétvége átírhatja a menekültválság megoldását célzó európai, de leginkább a német elképzeléseket. Három német tartományban is választásokat tartanak a mostani „szupervasárnapon”, és ha az eredmények nyomán megrendül Merkel kancellár pozíciója, az lesz az igazi migrációs válsághelyzet – nem az, amit a magyar kormány teljesen törvénytelenül bevezetett.
Jövő csütörtökön ülnek újra össze az Európai Unió állam- és kormányfői, hogy meghozzák a végleges döntést a menekültválság megoldásáról. Az e heti fejlemények tükrében azonban még csak megsaccolni sem lehet, milyen eredményre jutnak majd.
A döntés kulcsfigurája ezúttal is Angela Merkel német kancellár lehet, akinek viselkedését egyre nehezebb megmagyarázni. Mint kiderült, a német kormányfő annak érdekében, hogy a most hétvégén három tartományban is megrendezendő választásokra valami ütőssel rukkolhasson elő, a hétfői csúcs előtt is tárgyalni kezdett a török kormánnyal. Ahmed Davutoglu török miniszterelnök ezért egy olyan javaslattal állhatott elő, ami alaposan meglepte az európai döntéshozókat: minden, Görögországba jutó migránst visszatoloncolnának Törökországba, ám helyettük azonos számú menekültet kell az európai országoknak befogadniuk a török menekülttáborokból.
Egyelőre rejtély, Merkel mégis miből gondolta, hogy a német választóknak kedvére lesz majd az elképzelés. 
További részletek a friss Vasárnapi Hírek 12. oldalán
 

Farkasnak mennie kell
Megfizeti azt a 80-100 roma kiskirályt a mindenkori hatalom, hogy lefojtsák
a cigányság mozgolódását
- Farkas Flórián hiába tapsolt el 1,6 milliárdot, Orbán fogja a kezét
- Amíg élelmiszerre is alig futja, a romák nem emelik fel magukat
– Villáminterjú Setét Jenő ismert roma polgárjogi aktivistával a helyzetről.


Halálos divat
Vannak, akik az életük árán is szebbnek akarják látni magukat


1 nap, 50 év, 100 ellenfél
Wátz Gábor harcművész olyat tett, amit eddig senki


Csak egy kattintás, és szombaton a postaládájában az újság!
"...meg kell védenünk magunkat, és úgy hisszük, meg kell védenünk a vasárnapok szabadságát is.
A Vasárnapi Hírek ezért a hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap is kapható lesz. Aki teheti, és van nyitva tartó bolt a közelben, az a megszokott módon vásárolhatja lapunkat. Akit a törvény elzár ettől a lehetőségtől, az szombaton juthat hozzá az újsághoz."
Részletek itt találhatók, kattintson!

Gazdi és kedvence
Az angliai Birminghamben szeretik az ebeket. Magyarország mindeközben eltörölné a nem magyar fajták törzskönyvezését.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!