Egy komoly ember - A kimért német, aki megfejtette a múltba révedő magyar mentalitás ellenszerét. Portré a fociválogatott szövetségi kapitányáról a június 25-én megjelent Vasárnapi Hírekben.

 
Vasárnapi Hírek, 2016. június 25., 26. szám

"Kilenc olimpiai arany, három világbajnokság és tizenkét Eb-elsőség. Sehol utcára vonuló, örömmámorban úszó emberek, sehol a politikai elemzések. Persze, hiszen ez a magyar férfi vízilabda-válogatott eredménylistája. De egyetlen győzelem a fociban, és máris utcán az egész ország. Miért csak a foci? Miért nálunk? Miért most? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Szegedi Péter szociológus-sporttörténésszel." - Az interjú, "Egy frusztráció feloldása" címmel a friss VH-ban jelent meg.
Bernd Storckról szóló portrénk "Egy komoly ember" címmel - a VH június 25-én megjelent számának 26., az Eb-ről készített összeállításunk lapunk 28. oldalán olvasható.
Szerkesztői vélemény rovatunkban Gál J. Zoltán "Csapat, szellem" című vezércikke is ezt a témát fejti ki.
Vágvölgyi B. András "Portugál" címmel
a marosvásárhelyi Sörház kivetítői előtt a magyar-portugál meccs alatt átélt élményekről számol be.
Hegyi Iván Gól rovatában "Vidám vasárnap"
címmel írt jegyzetet, a vasárnapi, Belgium elleni nyolcaddöntő előtti latolgatást pedig Kövesdi Péter "Üzenünk Brüsszelnek" című összeállításában találja.


Másik fő témánk:
Bye-bye, Anglia!

GYŐZÖTT A BREXIT, A BRITEK BÜSZKÉN BEUGROTTAK AZ ISMERETLENBE, ÉS MAGUKKAL RÁNTJÁK EURÓPÁT.
"A függetlenség napját ünneplik a kilépéspártiak Nagy-Britanniában, miután a csütörtöki népszavazáson az uniós tagság ellen szavazók kerültek többségbe. De könnyen lehet, hogy néhány év múlva az ítélet napjaként emlékeznek majd június 23- ra, amely az ország széteséséhez vezetett, és ráadásul nagy anyagi áldozatok árán csak azt érték el, hogy ugyanúgy bent maradtak az EU-ban, hiszen az egységes piac nélkül romokba dőlne a gazdaságuk." - Szűcs Ágnes összeállítás "Ugrás a sötétbe" címmel a friss VH-ban. -
"Teljesen átrajzolhatja az európai futballtérképet is a brexit." - Kövesdi Péter "Öngól kapásból" címmel írt jegyzetet a témáról friss lapszámunk összeállításában. -
Avar János "Cameron kásája" címmel elemzi a helyzetet.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük! Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. június 25-én megjelent számából:


Nagy szocialista kiválasztóshow 
Molnár Gyulát emeli pajzsra a legtöbb előrejelzés – szombaton ül össze az MSZP kongresszusa, hogy első embert, választmányi elnököt és egyéb tisztségviselőket válasszon. A volt újbudai polgármester a jelek szerint kötelékben repül, legalábbis megválasztása esetén kész együttműködni a választmányi elnöknek aspiráló Hiller Istvánnal. Aki az MSZP második legnépszerűbb politikusa (az Országgyűlés alelnökének kedveltségi indexe 64 százalék). És a jelölések számából, úgy tűnik, hogy a párt őt látná szívesebben az „MSZP parlamentjének” becézett szervezet élén (egyébként a testület dönt a választási felkészülésről, az egyéni jelöltekről, a listákról). Persze az, hogy kit hányan, illetve milyen szervezetek jelöltek különböző tisztségekre, fontos, de nem kizárólagosan. Ugyanis a kongresszusi küldötteket (mintegy 360-at) kell megnyerni. Így Hiller nem mehet biztosra, hiszen a választmányi elnökségért Botka Lászlóval kell megmérkőznie, aki a 85 százalékos kedveltségével az MSZP legnépszerűbb politikusa. Ráadásul a szegedi polgármester is csomagban gondolkozik: egy kettős interjúban egyértelművé tette, hogy az ő elnökjelöltje a jelenleg is regnáló Tóbiás József. Akinek környezete egyértelműen hiszi, hogy nyerhet.
További részletek, elemzés, folytatás a friss VH 4. oldalán: "Szociszorító".


Rogán vs. Portik: belvárosi titkok
Nem ússza meg a miniszter, hogy szembesüljön a korrupciós állításokkal
Úgy tűnik, „fedési” üzemmódba kapcsol az ügyészség: hullanak a csontvázak a hatalom szekrényéből - Rogánt kenőpénz átvételével gyanúsítják, Matolcsyt okiratbabrálással, Spédert meg épp „keresztre feszítik” - Portik Tamást a jobboldali média hitelesítette – és nincs mit vesztenie
"Ültetési rend" című összeállításunk és "Fényre lépő" című Portik-portrénk a friss Vasárnapi Hírekben olvasható.


Veszteségek viadala 
Súlyos költségtúllépések, gazdasági és társadalmi károk: minden kandidáló városban vitatéma az olimpia, csak nálunk nem.
Az olimpia elleni kampány is hozzájárult Róma új polgármesterének megválasztásához - Egyre több város vonja vissza a pályázatát a társadalmi nyomás miatt - A nagy multik csapdájában vergődik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság - Beszélgetés Helen Jefferson Lenskyj ausztrál olimpiakutatóval.


Öl a hamis –
Magyarországon is terjednek az illegális gyógyszerek


A káosz gyökere –
Ormos Mária Európa bajainak okairól 
A kinccsel és a fűszerrel kezdődött, a jóléti állam válságánál lett vége - Öt ország gyűrte maga alá a világot rendkívül igazságtalan módon - Interjú Ormos Máriával a Föld felfedezése és meghódítása című könyvének megjelenése kapcsán - a friss Vasárnapi Hírekben.
 


Ássák Petőfi sírját –
volt egyszer egy rádió


Beköszöntő éjszaka –
Beregi Tamás író a zombitermelés elbutító hatásairól


 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!