Leleplezte a korrupciórendszer működését Simicska, és sarokba szorította a kormányt: vagy hagyja győzni néha a Közgépet a kabinet, vagy nem tudja etetni oligarcháit. - A 15-25 százalékos túlárazást lassanként nosztalgiával emlegetik, az infrastrukturális projektnél már majdnem 50 százalékkal fog vastagabban a ceruza. - Belső segítségre is számíthat Orbán egykori szobatársa – talán ezért van, hogy a miniszterelnök egy telefon után békülni is hajlandó lenne.

 
 
 

Túlárazás nélkül is lehet építeni? Simicska Lajos csapdát állít Orbánnak. - Felér egy beismerő vallomással a Közgép tulajdonosának húzása: nagy nyugat-európai cégekkel összefogva versenyáron pályázik a közbeszerzéseken.
De ha tud így, vagyis jóval olcsóbban is építeni, akkor eddig miért kerültek sok tízmilliárddal többe a nagy beruházások?
A választ a korrupciókutató matematikusok adják meg, ha magunktól nem tudnánk: a tízszeres túlárazás sem ritka az uniós közbeszerzéseknél.
Összeállításunk a szeptember 10-én megjelent friss Vasárnapi Hírekben.A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük! Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. szeptember 10-én megjelent számából:


Nevelők erőszakoskodtak
a védelembe vett gyerekekkel
Szexért cserébe játékot és édességet ígértek a teljesen kiszolgáltatott kicsiknek, a nagyobbaknak pénzt és pluszszabadságot ajánlottak a nevelők. Volt olyan 9 éves kislány, akit orális szexre tanítottak, akadt tinédzser, akit állítólag teherbe ejtettek – egyre brutálisabb részletek derülnek ki a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Alföldi utcai központjának „mindennapjairól”. Az ügy akkor pattant ki, amikor néhány hete egy nap alatt az intézmény öt lakója került kórházba – öngyilkossági kísérlet miatt. Jogvédőknek 15 fiatal tett vallomást.
Folytatás, részletek, a fájdalom SMS-ei a friss VH 3. oldalán

Mindenkit
egy ernyő alá
Sándor Mária
új mozgalmat alapít


Kétfarkúak Soros
vödrével

Kovács Gergely pártelnök
is keni a csirízt

Shakespeare várhat –
A gyerekek igazi igényeire
épít az angol oktatás a
kint dolgozó magyar tanár
beszámolója szerint

Megszöktek
a cirkusszal –
A világ legromantikusabb
bohóctársulatával
töltöttük a napot

Dollármilliókat érnek –
A kormányok szolgálatában
is támadnak és védenek
a hackerek


Velünk élő 9/11
A New York-i ikertornyok elleni terrortámadás tizenötödik évfordulójára
emlékezik a világ. A nevezetes 9/11 következményei beépültek
a mindennapjainkba és az amerikai pszichébe is.
 

PARALIMPIA RIO – MEGVAN AZ ELSŐ!
Tunkel Sándor erőemelő szerezte a magyar csapat első érmét a riói paralimpián. A 49 kilogrammos kategóriájában a Powerstation SE versenyzője, 155 kilós eredményével a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A hétvégén újabb magyar sportolóknak szurkolhatunk a paralimpián.Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!