A magyar miniszterelnök lett az európai új jobboldali pártok vezére, afféle modern kori keresztes lovag. Azon pártoké, amelyek mai ideológiájukhoz a régi fasizmus lényegi elemeit használják – még ha átalakítva is. A kereszténység védelme borzasztóan veszélyes lehet, ha politikai célok vezérlik.

 
 

Orbán Viktor a szélsőjobbos Jörg Haider álmát váltotta valóra Magyarországon - A keresztény posztfasizmusban az emberi jogok csak másodvonalbeli cukiságok - Az európai kereszténység jövője azon múlik, hogyan tudja kezelni az új jobboldali pártok botrányos kapcsolatát az egyházakkal - "Modern kori keresztes lovagok" címmel munkatársunk, Szűcs Ágnes interjúja olvasható a szeptember 17-én megjelent friss Vasárnapi Hírekben HansSchelkshorn osztrák teológus-filozófussal, a Bécsi Egyetem intézetvezetőjével, aki az Egyházfórum 30. éves jubileumi konferenciáján tartott előadást Budapesten.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük! Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. szeptember 17-én megjelent számából:


Feltámad a Közért
Áruházláncot szerez meg az állam, vagy az élelmiszerfeldolgozó-iparra tenyerel rá a kormány – ez a kérdés foglalkoztatja a kiskereskedelmi szektor szereplőit, pontosabban a „mindennapi cikkeket” árusító áruházláncokat. Orbán Viktor ugyanis háborút hirdetett a mintegy 4500 milliárdos forgalmat produkáló szektor ellen. Ez az eddigi tapasztalatok alapján – bankok, energiapiac – állami tulajdonszerzést jelent. A legvalószínűbb az, hogy a kabinet monopolpozícióba juttatja a holdudvar élelmiszer-ipari (hús, liszt stb.) nagyvállalkozóit, és törvényi szabályozással az ő termékeiket menedzseli a polcokra. 
Részletek a friss VH 4. oldalán, "Az utolsó háborúban" címmel: A kormány a kiskereskedelmet akarja éppen - Mivel nincs eladó áruházlánc, a feldolgozóipar segítségével szorongathatja meg a szektort - Egy 4359 milliárdos piacon szeretne mozogni az állam és holdudvara.


Bántalmazó védelem
Szándék és pénz – ez hiányzik ahhoz, hogy megelőzhető legyen a nevelőintézeti erőszak


Tanítanák, de ennyiért nem –
Az iskolák lasszóval keresik az informatikatanárokat


Fillérekből is lehet utazni –
Zita és Árpi nászútra ment. Négy évig
tartott. Közben még pénzt is kerestek


Emberrobot –
Haidegger Tamás kutató bemutatja a szuperembert


Felér egy Oscarral
A magyar Turbometal csapat autós videói a világ legjobbjai


Nekik arany az ezüst
Kökény Bea és Imre Géza érmekről és álmokrólKÖSZ, JÓL VAGYOK!

Rosszulléte után Hillary Clinton pénteken visszatért a kampányba, amelynek fő témája az amerikai elnökjelöltek egészségi állapota lett: egymás után hozzák nyilvánosságra az orvosi jelentéseket. Hillarynak  bele kell húznia: előnye minimálisra olvadt Donald Trumppal szemben.
Avar János „Amerikai beteg” című írásában elemzi a helyzetet a friss Vasárnapi Hírek 10. oldalán.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!