Cikkünk az október 29-én megjelent friss Vasárnapi Hírek 12. oldalán:

 
 

„Oroszokkal edzett a rendőrgyilkos” című elemzésünk fő témái:
Putyin elit alakulatával gyakorlatoztak a magyar neonácik
- Hogy kerülnek éles, orosz fegyverek a pincébe, és tud-e erről a magyar titkosszolgálat?
- A Jobbiknak nagyon rosszkor jött, hogy a köreikhez kötődő ember vált rendőrgyilkossá


Fő témánkkal foglalkozik Szerkesztői vélemény rovatunkban Gál J. Zoltán, "Bőnyi erdő" című vezércikkében.A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. október 29-én megjelent számából:Nénik,bácsik csatasorban
Diktatúrára cserélné a demokráciát az egyetemisták és a főiskolások mintegy ötöde, ha úgy alakul. Szerencsére a fiatalok szóradikálisok, politikai aktivitásuk csekély – dicső elődök elpuhult ivadékai ők.
Nagymamáik és nagypapáik okkal keményebbek, testüket vetik harcba, ha úgy érzik, értékeiket fenyegetik. Ez történt a Kossuth téren is, amikor a miniszterelnök beszédét kifütyülőket idősek próbálták – ököllel, lábbal – „helyre tenni”.
Kívülről nézve úgy tűnik: a nyugdíjasok „monopolizálták” a politikai aktivitást, hiszen immár nemcsak a szocialisták és a DK rendezvényeit tartják életben, hanem a Fidesz megmozdulásainak is ők adják a gerincét. Ám a látszat csal: ugyanis nem az idősek ejtették rabul a politikát, hanem fordítva. A hatalom függőségbe taszította a nyugdíjasokat, hiszen csak tőle függ, megkapják-e járandóságukat, illetve az is, milyen feltételekkel használhatják az egészségügyi ellátórendszert.
Így az idősek egy része minden, a rendszer ellen irányuló támadást a saját világa elleni támadásnak tekint – és azt foggal-körömmel védi.
Cikkünk az elemzéssel a friss Vasárnapi Hírek 16. oldalán olvasható.
Közzétesszük a Závecz Research Institut pártpreferencia-kutatásának eredményeit, grafikonjait is, amelyek az egyes pártok szavazóinak korfáját, az egyes korosztályok mozgósíthatóságát elemzik
. Egy részlet az elemzésből:
„Legnagyobb arányban – majdnem 45 százalékban – ugyanis az idősek ígérik, hogy biztosan elmennek a szavazófülkékig: a 60 évnél korosabbak 60 százalékot vernek rá a 18–29 év közöttiekre – a Závecz Research Intézet (ZRI) adatai szerint. Ám a helyzet az, hogy a szépkorúak „politikai pezsgése” pártfüggetlen. A ZRI úgy találta, hogy az MSZP biztos szavazói között hatszor annyi 60 év fölötti van, mint ahány 18–29 év közöttit számlál a szocialista tábor. És a Demokratikus Koalíció esetében is csupán egy hajszálnyival jobb az arány (lásd táblázatunkat). A Fidesz ugyan nincs ennyire elöregedve, de a két említett korcsoport aránya majdnem azonos – az ifjak részesedése kicsit nagyobb –, és ha a részvétel a kérdés, akkor bizony már a kormánypártban is az idősek a „húzó párttagok”: a 60 év fölöttiek 61,4 százaléka aktív, míg a 18–29 éves korosztálynak csupán a 41,5 százaléka „pörög”.”
A teljes elemzés a friss VH-ban.


De ez maguknak ismerős –
Ljudmila Ulickaja világhírű írónő Putyin rendszerérőlKurta Niké

A kiszolgáltatott magyar színészekről és „véresre” sütött fánkokrólBulival a halál ellen
Akik örömünneppel emlékeznek szeretteikreGázszerelőből médiacár –
Totális lenyúlás: Vajna beledagadt az éterbe, Habony ellen-Blikket gyártVissza a lóra –
Berki Krisztián olimpiai bajnok újra versenybenCsak azért sem gyűlöl
Elvesztette feleségét a párizsi terrortámadásban, fiát mégis elfogadásra neveli
Antoine Leiris tavaly vesztette el a feleségét a párizsi terrortámadásokban.
A gyűlölet ellen érvelő posztjából megkapóan szép könyv született. Nem tudja még, mihez kezd, de a hírverésbe már belefáradt.
Munkatársunk, Szűcs Ágnes interjúja „Fájdalmas emlék” címmel a friss VH-ban.


ÓRAÁTÁLLÍTÁS. Vasárnap 3-ról 2-re. Változik a menetrend!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!