Az országhoroszkópokat az államalapításra szokták felállítani, azaz a védikus asztrológia szerint Magyarország esetében 1946. február 1-jét, a köztársaság kihirdetését kell kiindulási pontnak venni.

 

Melocco János indiai asztrológus szerint az 1989-es rendszerváltozás nem jellemzőbb, mint az 1946-os eseménysor, ez utóbbi képletben jól látszik az 1956-os forradalom, Trianon és 1989 történései is. Magyarország Nyilas jegyű Halak aszcendenssel, tehát rendkívül tehetséges, természeti és vallásos, feltaláló jellegű, ugyanakkor fanatizmusra hajlamos, a másságot nehezen viselő ország. Az 1997 és 2016 közötti Szaturnusz-korszaknál az előtte lévő Jupiter-korszak (1981-1997) sokkal kedvezőbb volt. Az Uránusz mozgása 2012–13-ra az ország identitásának változását, átalakulását jelzi. „2014-ben biztosan alapvető változás jön: a Jupiter alkorszakba lépünk áprilistól, ez hozta el a ’89-es rendszerváltást is, tehát egy uralmi csere várható” – mondta lapunknak Melocco János. „A Mérleg jegye áll fókuszban, a Szaturnusz és a felszálló holdcsomópont is ott halad majd át, így a következő másfél évben az együttműködés, a kompromisszumok lesznek a legfontosabb mozgató erők. Aki harcol, az elszigeteli magát, aki nem tűri a másságot, erőszakkal akar érvényesülni és ellenzi az összefogást, az veszít. Az előrelépés kulcsa a kivetített ellenségképeken való túllépés és az együttműködés” – nyilatkozta. Az asztrológus szerint 2013. április közepétől egy hónapig súlyosabb események lehetnek hazánkban, a fellángoló indulatok erőszakos cselekedetekhez is vezethetnek, az IMF-fel való megegyezés biztosan nem ebben a hónapban fog megtörténni.

A múltban elveszített kollektív egység megtalálása lehetséges lesz jövőre, ehhez a kommunikáció hatékonyságán kell javítani. Ezt támasztja alá az is, hogy a Jupiter az Ikrek jegyében lesz. A 2013 májusa és 2014 májusa közötti időszak viszont felerősítheti a dogmatikus, démonikus kettéosztottságot, amit a 2020-ig tartó Nyilas Plútó hoz, de a múltban elkezdődött országos folyamatok is ekkor fejeződhetnek majd be. Az erős külső függés akár rejtett módú, békés megszálláshoz is hasonlítható – egészen 2016-ig. Egy új államalapítással vagy például nemzetiségi falvak cseréjével, esetleg egy államszövetségbe való belépéssel lehetne mindezt megakadályozni, ám Melocco János nem hiszi, hogy ezek bármelyike megtörténik. 2019 karácsonyán rendkívüli együttállások lesznek a Nyilas jegyében: a Szaturnusz, a Plútó és a Ketu is jelen lesz, valamint holdfogyatkozás is várható, ami valami gyökeresen újat hoz majd – lehet végzetesen rossz, de jó is. Már a jövő évtől sem kizárt egy világháború, a közel-keleti konfliktus erősödik, a nemzetközi pénzügyi rendszerek összeomolhatnak. 2016-tól Magyarországon a kedvezőbb Merkúr-korszak jön majd, az alkalmazkodás és a nyelvtanulás szükségessége előtérbe kerül. „Jól látható, hogy a változás jegyében színre lép egy 1989–92 között született fiatalok csoportja, akik nem vevők a társadalom régi dogmáira, az előítéletességre, számukra egymás kizsákmányolása idegen, a szabadságban hisznek, nem fogadják el a gyűlölködő megosztást, tehetséges, gyakorlatias fiatalok, akik új ideológiákat teremtenek” – állítja Melocco János. A 2014-es választásokat az indiai asztrológus szerint nem Orbán Viktor nyeri, szerinte egy 1967–69 között született, Ikrek jegyű vezetőre lenne szükség, akinek nem a saját személye a legfontosabb. „Olyan személyiség kellene, mint egy jó rádiós talkshow vezetője: humoros, aki elfogadja és össze tudja hangolni a sokféle embert, illetve a többféle világnézetet, kritikus önmagával szemben is és ad a visszajelzésekre” – fogalmazott.

Ha már kihevertük a tényt, hogy a maja naptár sem tévedhetetlen – vagy inkább feldolgoztuk a nyilvánvalót, hogy a maja naptárat tanulmányozók is tévedhetnek –, máris a következő évi horoszkópok felé fordulhatunk. A Kígyó éve vár ránk a kínaiak szerint, ami a gyors döntések, és a könnyű ügymenetek időszaka lesz. A hagyományok szerint a Kígyó bőséget hoz a házba, így a család nem fog éhezni. Ráadásul nem is akármilyen, hanem a Vízi Kígyó éve lesz 2013, ezt a periódust a szeretet és a bőség jellemzi majd, emellett gazdasági szempontból is kedvező időszak előtt állunk. Az év domináns, szerencsét hozó színe a fekete, a kék és a zöld, igyekezzünk hát ezekkel körülvenni magunkat. Hasonló örömökkel kecsegtet minket nagy általánosságban a tibeti horoszkóp is, amely szerint 2013 könnyebb év lesz, mint 2012. A csillagok állása egy kicsit bonyolultabb képet fest: mivel három nagy bolygó is jelen lesz a Víz jegyeiben, érzelmekkel fűtött, indulatos, izgalmas, ám az üzleti ügyeknek kevésbé kedvező időszak előtt állunk.

Hogy ne maradjunk jövőre sem izgalmak nélkül, néhányan már igyekeznek megmagyarázni azt is, miért épp 2013 lesz a világvége éve. Egyes kutatók szerint napkitörés végez majd a földi élettel: a NASA tudósai szerint a Nap egyre aktívabb tevékenységet folytat, egy erősebb elektromágneses vihar pedig bolygónk összes elektromos berendezését tönkreteheti, ami egyenlő lehet a pusztulással. Némi reményre ad okot a tény, hogy a 2013-as évnek van már saját Wikipédia-szócikke is. Innen például már azt is megtudhattuk: jövőre feltehetően befejeződik a Mátyás-templom rekonstrukció ja, az 58. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét pedig május 18-án tartják Malmőben. November 3-án ugyanakkor rendkívül izgalmas jelenség várható: hibrid napfogyatkozást láthatnak azok, akik akkortájt Észak- és Dél-Amerika keleti részén, Dél-Európában, vagy éppen Afrikában néznek fel az égre. Nekik már biztos, hogy szerencsés évük lesz, hiszen egy meglehetősen ritka jelenség szemtanúi lehetnek. (D.-H. N.)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!