Szeptember 24. és 28. között készített Vasárnapi Hírek számára közvélemény-kutatást a Publicus Intézet.

 
Szeptember 24. és 28. között készített a Vasárnapi Hírek számára közvélemény-kutatást a Publicus Intézet. Az adatokat és az elemzést az október elsején megjelent friss VH 8-9. oldalán tettük közzé, „Érvényesség alatt”, és „Egy következmények nélküli népszavazás” címmel

Az adatokat és az elemzést az október elsején megjelent friss VH 8-9. oldalán tettük közzé, „Érvényesség alatt”, és „Egy következmények nélküli népszavazás” címmel. A Vasárnapi Hírek Szerkesztőségi véleményt tett közzé lapunk 5. oldalán, „Üzenet” címmel. Ide kapcsolódik Sándor Zsuzsa Jogászszemmel rovatában a „Jogsértések garmadája” című elemzés is.

A Publicus mérésére rímmel a részvételi arányokat az utóbbi húsz évben a legprecízebben jósoló Medián kutatása is. Ez arra jutott, hogy a választók mintegy 42 százaléka voksol majd. Márpedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy csak a részvételüket biztosra ígérők mennek el tutira. Azaz, mintegy 350-650 ezer ember hibádzik egy érvényes referendumhoz, hiszen annak feltétele, hogy a 8,2 millió választópolgár több mint a fele leadja szavazatát.

Nem véletlenül idegesek a Fidesz politikusai.


A Publicus Intézet mérése az egyetlen, amelyik a Teréz körúti robbantás után készült, azaz adatsorában a „szögbomba hatása” is érvényesül.
A válaszadók a kérdőív kérdéseire telefonon válaszoltak 2016. szeptember 24–28. között. A nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív mintába 1002 fő került. A teljes mintában a mintavételi hiba +/–3,1 százalékpont.

A felmérésben résztvevők a következő kérdésekre válaszoltak:
- Melyik pártra vagy szervezetre szavazna a következők közül?
- Elmegy szavazni az október 2-i népszavazáson?
- Ha mégis elmenne, hogyan szavazna?

A Publicus felmérésének adatait megtalálja friss lapunkban!

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!