Zika-vírustól retteg a világ - Rendkívüli ülést tart az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn, hogy eldöntsék, ki kell-e hirdetni a Zika-vírus terjedése miatt a nemzetközi egészségügyi szükségállapotot. A becslések szerint eddig 1,5 millió ember kapta el a kórt, de ez a szám a 3-4 milliót is meghaladhatja idén.

 
Zika-vírus fenyeget Brazíliában , a felvétel Recifében készült - Forrás: Profimedia


4700 ember betegedett meg eddig Venezuelában – jelentette be tegnap az ország egészségügy-minisztere.

A fertőzés Európát is elérheti: Latin-Amerikában járt dán és svéd utazóknál máris diagnosztizálták a kórt. Mivel a járvány különösen Brazíliát érinti, egyre több kérdőjel merül fel a Rio de Janeiró-i olimpiával kapcsolatban, de dr. Téglásy György, a magyar válogatott orvosa szerint egyéni szúnyogvédelemmel elkerülhető a fertőzés.

A vírusról és az olimpiáról szóló cikkünket a friss Vasárnapi Hírek 28. oldalán olvashatja, "Rio: nyári vírus játékok" cmmel.
"Szennyezett vizek, betegséget terjesztő szúnyogok – baljós előjelek kísérik az augusztusban kezdődő riói olimpia szervezését. Az Egészségügyi Világszervezet válságstábot állított fel, a magyar csapat orvosa megnyugtat és „egyéni szúnyogvédelemről” beszél" - írja munkatársunk, Szabó Kata.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!