Eseménydús tisztújításon van túl a Jobbik. A párt tegnapi, XI. kongresszusára bombariadó miatt kiszállt a rendőrség, a Budapest Kongresszusi Központot pedig kiürítették, több mint 500 küldöttnek és 250 meghívott vendégnek kellett az utcán toporognia, míg átvizsgálták az épületet.

 
Bombariadó - MTI-fotó: Máthé Zoltán

Mindeközben Vona Gábor, a párt elnöke értékelte az elmúlt időszakot és vázolta, mit terveznek a jövőben. Jelezte igényüket egy országos tévére, 2018-ban pedig meg akarják nyerni a választást – közölte Vona, aki a legkíméletlenebb időszaknak nevezte elnöksége most záruló két évét, amelyben az volt a fő kérdés, hogy meg tudják-e roppantani a pártot vagy megmarad. A következő évek tétje még ennél is nagyobb: nemcsak a megmaradás, hanem az, hogy kormányra tudnak-e jutni. Szerinte ehhez nem az ellenfeleket kell legyőzni, hanem saját hibáikat kell kijavítani.

Az őszi önkormányzati választásra kitűzött céljuk az, hogy a Jobbik települési szinten is bebiztosítsa második helyét.

Nagy meglepetés amúgy a kétévente esedékes tisztújításon nem volt, ugyanis a párt minden alapszervezete, amely élt az elnökjelölés jogával, ismét Vona Gábort látta volna szívesen a párt élén, más pedig nem indult ellene.

Címkék: Jobbik

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!