Annak ellenére nevezte ki Áder János köztársasági elnök Szijjártó Pétert és Győri Tibort a Miniszterelnökség két új államtitkárának, hogy a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényben nem is szerepelnek miniszterelnökségi államtitkárok.

A Miniszterelnökségről az szerepel a törvényben, hogy államtitkár vezeti, a szervezeti felépítés ismertetésében pedig csak a helyettes államtitkárokat, valamint a főosztályokat és osztályokat sorolja fel – akárcsak az eddig nem módosított szervezeti és működési szabályzat.

Áder János köztársasági elnök pénteken tett ígéretet arra, hogy a jövőben is következetesen vizsgálja majd a törvények alkotmányosságát és formai megfelelőségét. „Az alkotmányosságát és az eljárási, formai hibátlanságát is vizsgálni fogom a törvényeknek” – nyilatkozta annak kapcsán, hogy szerdán formai hiba miatt visszaküldte a parlamentnek a módosított médiatörvényt. A jelek szerint azt nem vizsgálta, hogy nem létező posztokra nevezett ki embereket.

Címkék: MSZMP, MSZMP

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!