Nyílt holokauszttagadásként értékeli Steiner Pál Gaudi-Nagy Tamás múlt csütörtöki parlamenti felszólalását. A szocialista képviselő idézte a jobbikos politikust, aki a költségvetés részletes vitájában azt kifogásolta, hogy a kiadási tételek között szerepel a párizsi békeszerződésből fakadó 1,7 milliárd forintos fizetési kötelezettség, amely szavai szerint „zsidó honfitársaink részére kerül kifizetésre”.

Gaudi-Nagy úgy fogalmazott: „nem tudok arról, hogy zsidó honfitársainkkal háborúban álltunk volna a második világháborúban, arról sem tudok, hogy Izraellel háborúban álltunk volna, hiszen Izrael akkor nem is létezett”. Steiner szerint a képviselő ezzel bűncselekményt követett el, és az ülést vezető elnök – a szintén jobbikos Balczó Zoltán – sem utasította rendre képviselőtársát. Az MSZP-s politikus arra szólította fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy hivatalból indítson büntetőeljárást, Kövér László házelnököt arra, hogy „kioktató eljárásait terjessze ki a szóban forgó újnáci képviselőre, és teremtse meg a felelősségre vonás feltételeit”, a kormányt pedig arra, hogy határolódjon el a jobbikos képviselő szavaitól.

Steiner Pál ismét bebizonyította, hogy a magyarság helyett csak a zsidók érdekképviseletét tekinti feladatának – reagált a Jobbik. Dúró Dóra pártszóvivő közölte: „a Jobbik a magyarság legnagyobb tragédiájának nem az úgynevezett holokausztot, hanem a trianoni békediktátumot tartja”, és kifogásolta, hogy „hazánk egyetlen Trianon-múzeumának ötvenmilliós állami támogatását a jövő évre megvonná a kormány, míg a Holocaust Do­kumentációs Központra 170 milliót nem sajnál, és számtalan hasonló jogcímen kapnak még támogatást zsidó szervezetek”. „Hazaárulónak” nevezte az MSZP-s képviselőt, akinek szerinte inkább Izrael parlamentjében, a knesszetben volna a helye.

 

Az MSZP a bűnbaktörvényrõl

A szocialista párt a rendszerváltás után elszámolt a jogelődjétől örökölt vagyonnal, és az állampárt vagyonából a többi párthoz hasonlóan a Fidesz is részesült – jelentette ki az MSZP választmányi elnöke. Simon Gábor bűnbaktörvénynek nevezte a jogszabálytervezetet, amelynek preambulumában deklarálnák, hogy az MSZP az MSZMP jogutódjaként, „a törvénytelenül felhalmozott vagyon örököseként”, valamint a régi és az új pártot összefűző személyi folytonosság okán osztozik mindabban a felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető. A választmányi elnök beszámolt arról is, hogy a testület tagjai egyetértettek abban, hogy a kormánynak – gazdaságpolitikai fordulatot végrehajtva – mielőbb meg kell állapodnia a Nemzetközi Valutaalappal. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!