Már a fideszeseknek is kínos Mengyi Roland korrupciógyanús ügye, ami rendesen amortizálja a kormány megítélését. Ugyan a kiszivárgott lehallgatási jegyzőkönyvekben csak négy mondat Mengyié, de így is négyen „vallanak rá”. Sajtóhírek szerint több fideszes is védhetetlennek nevezte Mengyi esetét, így megeshet, hogy a T. Ház megszavazza a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Sokan úgy látják: ez hitelesítené a kormány antikorrupciós csomagját, és javítaná a kabinet megítélését is.

Emlékeztetőül: a 168 Óra szerezte meg azokat a lehallgatási jegyzőkönyveket, amik szerint a képviselő pénzt kért azért, hogy pályázati forráshoz segítsen szövetkezeteket.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint ráadásul a kormány 200 milliót költött egy olyan megvalósíthatatlan programra, amiben a Mengyi-féle cég is érdekelt lehet.

A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány közbeszerzéseiben többször feltűnik az a Public Sector Consulting Kft., amelynek az egyik pályázatírója, B. Szilvia gyanúsított a Mengyi Roland-féle félmilliárdos pályázati csalás ügyében. Ugyan a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány pályázatírással foglalkozik, mégis baba-mama programokra és egészségügyi szűrésre kért tőlük ajánlatot, majd megbízta őket több tízmillió forintért.

Mengyit egyedül az mentheti meg, ha kiderül, magasról fogták a kezét.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!