Bár körömszakadtáig tagad, legalább már van neve az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó nagybritanniai szexbotrány központi figurájának.

 

A milliárdos Sir Philip Greent egy munkáspárti képviselő nevezte meg, vállalva egy komoly per kockázatát.

A történet dióhéjban: a milliárdost öt alkalmazottja vádolta meg szexuális zaklatással és rasszizmussal. A történetet a The Telegraph írta meg, de a lapnak a bíróság – személyiségi jogokra hivatkozva – megtiltotta, hogy nevén nevezze a férfit. A bírósági tiltás ellenére azonban egy munkáspárti politikus felszólalásában megnevezte a több kiskereskedelmi hálózatot tulajdonló és működtető üzletembert. „A titoktartási szerződések és jelentős kenőpénzek leplezték eddig a súlyos és ismétlődő szexuális zaklatásokat, rasszista bántalmazásokat az Egyesült Királyságban. Mint parlamenti képviselő jogom és kötelességem megnevezni ezt a személyt – közölte Peter Hain, aki egyébként mentelmi jogát kihasználva kerülhette meg a bírói tiltást.

Sir Philip Green az Arcadia Group vezérigazgatója, hozzá tartozik a többi között a Topshop, a Miss Selfridge és a Dorothy Perkins divatcég. A milliárdos természetesen tagadja az összes ellene felhozott vádat.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!