Újabb műsorral próbál nagyobb szeletet kiharapni a hírpiacból az ATV. Hétfőtől Bombera Krisztina és Simon András a Híradó9-cel várja a nézőket. Simon Andrást kérdeztük.

 
Bombera Krisztina és Simon András a Híradó9-cel várja a nézőket az ATV-n - Fotó: Antók Csaba

– Mi indokolta, hogy új hírműsort indítsanak?

– Hiszünk benne: nagy szükség van ma Magyarországon független és kritikus hírszolgáltatásra. Tudjuk, hogy az ATV nézői a politika, a közélet, a világ dolgai iránt érdeklődő emberek, ilyen szempontból a kritikai értelmiség képviselői. Amikor ők leülnek egy híradó elé, nem bűnügyi összefoglalót, pláne nem politikai kommunikátorok által összerakott tartalmat akarnak látni.

– Az esti pluszhíradó azt is jelenti, hogy ritkítják a reggeli, délutáni, kora esti hírműsorokat?

– Nem, minden megmarad, ami eddig is volt! Épp hogy bővítjük az ATV hírszolgáltatását, igyekszünk többet adni.

– És hogyan lehet újat mondani a nézőknek az egész napos hírfolyam után?

– Vannak hírek, amik a nagy hírgyárakon keresztül eljutnak a nézőkhöz, de sok olyan ügy van, ami csak akkor ér célba, ha elhivatott újságírók utánamennek. Ebben tudunk újak és izgalmasak lenni. Való igaz, hogy ma már, aki leül este a híradó elé, tisztában van azzal, hogy mi történt napközben, mert a számítógépén vagy éppen a telefonján eljutottak hozzá a hírek. A több platform ellenére lehet látni, hogy a televízió még mindig nagyon erős.

– Nem tartanak attól, hogy a klasszikus híradós idősáv után már senki nem ül le információkat szerezni a képernyő elé?

– Épp hogy este kilenckor már van idő leülni, és összefüggéseiben vizsgálni a nap közéleti sztorijait. Abban reménykedünk, hogy ez az időpont jobban illeszkedik a nézőink életviteléhez, számos olyan visszajelzést kaptunk, hogy sokan a nézőink közül egyszerűen nem érnek haza a 17.45-ös és a 18.45-ös hírműsorokra.

– Mennyiben tud többet az esti adás, mint a nap többi híradója?

– Ez az időpont alkalmas arra, hogy a korábbi híradókban elhangzott hírekre a közéleti szereplők akár telefonon, akár élő közvetítésben reagálhassanak. Emellett nagyon készülünk arra, hogy fontos tényeket, tendenciákat elmagyarázzunk jól érthető, infografikus formában is. És Bombera Krisztával szemezgetni fogunk abból a videós tartalomból is, ami aznap pörgette a netet. Ez teljesen szubjektív válogatás lesz. És különleges lesz a legelső, a hétfő esti Híradó9. Egy alkalomra Krisztával együtt ülünk be a stúdióba műsort vezetni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!