A Kúria kimondta: a kopaszok akadályozták az MSZP-s Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Irodánál abban, hogy beadja népszavazási kérdését.

A Kúria döntése azonban nem azt jelenti, hogy Nyakó kérdését befogadja az iroda, ugyanis arról egy másik eljárásában döntenek, hogy a herceghalmi polgármester felesége, Erdősi Lászlóné népszavazási kezdeményezésnek vagy a négy másodperccel később érkezett Nyakóféle beadványnak adnak „zöld utat”. Az sem mellékes, hogy a kopaszok több szálon is kötődnek a Fidesz pártigazgató-alelnökéhez, a Fradivezér Kubatov Gáborhoz, aki egyébként elítélte a történteket. Nyakó Istvánnak nem a választási eljárási, hanem a népszavazási törvényre hivatkozva kell újra beadnia a kérelmet, olyan bizonyítékokkal, amik alátámasztják, hogy Erdősi Lászlóné és a kopaszok összejátszottak. Bár fénykép is készült arról, hogy a kopaszok Erdősi Lászlóné aláírásával ellátott papírokkal érkeztek, a Kúria erről mégsem vett tudomást.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteken a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte, hogya testület a titkosszolgálatok vezetőinek részvételével tisztázza a Fidesz és Kubatov Gábor Fidesz-alelnök érintettségét a választási irodánál történtek ügyében. Tóbiás arra is javaslatot tett, hogy a bizottság nézze át a Magyar Nemzeti Bank elmúlt évekbeli költéseit is és alapítványainak működését.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!