Több százan kísérték utolsó útjára Etyeken Váradi Andrást, aki az Együtt-PM színeiben indult Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester ellen az önkormányzati választáson, ám egy nappal a szavazás előtt halálra gázolta egy idős férfi. Aznap este Váradi András úton volt hazafelé, amikor Alcsút határában lecsúszott az autója tetejéről a létra. Elindult érte, ekkor érte a baleset. Kórházba vitték, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy már nem tudtak segíteni rajta.

 
Váradi András temetése - Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Váradi András többször szervezett tüntetést a felcsúti polgármester ellen, miután Mészáros Lőrinc ki akarta tiltani a földekről, ahol a birkáit tartotta. Mészáros ugyanis megvette azt a birtokközpontot, amelynek egy kisebb részét Váradi is használta, ott tartotta a birkáit. Orbán Viktor barátjával hosszú ideje háborúztak, idén májusban első fokon pert is nyert ellene.

Az Együtt júliusban jelentette be, hogy támogatják Váradi jelöltségét, másnapra a maradék földjét is letarolták.

Karácsony Gergely, az Együtt-PM frissen megválasztott zuglói polgármestere azt mondta, mindössze két fotó lesz hivatali szobája falán: Bibó Istváné és Váradi Andrásé.

Szabó Rebeka, a PM képviselője így búcsúzott tőle a közösségi oldalán: „Bátor volt, talpig tisztességes és aranyszívű, mint azok a mesehősök, akiknek a sok próbatétel után előbb-utóbb el kell nyerniük méltó jutalmukat. Mégis elment. Így nem marad más hátra, nekünk kell folytatni a harcot.”

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!