Az Élet Menete Budapesten - Lánchídi séta a Parkinson-kórban szenvedőkért - Énekkar a szobor tövében - Tüntetnek a Quaestor-ügy károsultjai

Az Élet Menete Budapesten
Jövő vasárnap (április 12-én) 13. alkalommal rendezik a budapesti Élet Menetét. Gyülekező fél 4-kor a Dohány utcai zsinagóga előtt, ahonnan a várhatóan több tízezres tömeg az Ötvenhatosok terére vonul. Az Élet Menete dalt Müller Péter Sziámi és Jávori Ferenc (Fegya) írta, Szinetár Dóra és Szabó Ádám adja majd elő. A műsorvezető Sváby András lesz. A jelszó idén is: soha többé soá!

Civilek vonulnak utcára
Politikai pártok részvétele nélküli civil demonstrációt szerveznek a Quaestor-ügy károsultjai április 11-én, szombaton délután három órától a pénzintézet budapesti, Báthory utcai irodája előtt. A szervezők követelik, hogy a kormány haladéktalanul és 100 százalékosan kártalanítsa a Quaestor-ügy áldozatait.

Lánchídi séta
A Parkinson-kórban szenvedőkért sétálnak a Lánchídon április 11-én, szombaton 10 órakor a Parkinson-betegek Világnapján. Az esemény célja, hogy segítsék a betegséggel élők társadalmi elfogadottságát. Európában jelenleg 1,4 millió Parkinsonbeteg él.

Énekkar a szobor tövében
Április 10-én, pénteken fél 6-tól ismét Fischer Ádámmal közös éneklésre várják az érdeklődőket a Szabadság téren. Az esemény apropója a sasos-arkangyalos emlékmű elleni aktív kiállás egyéves évfordulója.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!