A XIII. kerület 79. születésnapját ünneplő angyalföldi-újlipótvárosi programsorozat kiemelkedő eseménye volt a június elsejei díszpolgár-avatás a Radnóti Miklós Művelődési Központban.

 
 


A XIII. kerület először 1996-ban avatott díszpolgárokat. Idén is három köztiszteletben álló személyiség kapta a címet. Valamennyien kiemelkedő teljesítményt nyújtanak hivatásuk gyakorlása során, és munkásságuk nagyon erősen kötődik a kerülethez.

Tóth József polgármester díszpolgári címet adományozott Eszenyi Enikő Kossuth-díjas színművésznek, rendezőnek, a Vígszínház igazgatójának, aki a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja; Rédei Évának, a LÁNG-TÉKA könyvesbolt vezetőjének, tulajdonosának, a Pozsonyi Piknik egyik megálmodójának és a legutóbbi időkig szervezőjének; és Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok, Európa-  és világbajnok kardvívónak, a Vasas SC sportolójának.

Eszenyi Enikő és Rédei Éva az ünnepségen köszönőbeszédet mondott, amelyben azt hangsúlyozták, hogy milyen erős szálakkal kötődnek a kerület közösségéhez. Szilágyi Áron egy külföldi verseny miatt nem tudott megjelenni, ő videóüzenetet küldött: emlékeztetett, hogy kilenc esztendős korától kerületi sportoló, azóta tagja a „Vasas-családnak”, és ezért is megtiszteltetés számára a díszpolgári cím.

A kerületi ünnepségen adták át a „Budapest Főváros XIII. Kerületért” díjakat is. Idén hatan vehették át a kitüntetést: Décsiné Viszmeg Ágota, Forgóné Krobot Zsuzsa, Dr. Kádár Sándorné, Szegvári Katalin, Várnai Péter és Dr. Villányi József.

Forrás: a XIII. Kerületi Önkormányzat közleménye

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!