Szívproblémákkal indokolta lemondását Zombor Gábor, az Emberi Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, aki sürgősen, augusztus 31-i hatállyal kérte felmentését.

 
Lemondott Zombor Gábor, az Emberi Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára - Fotó: Beliczay László, MTI

A Népszabadságnak nyilatkozva azt mondta, a szívproblémái miatt már nem tudott „százzal pörögni”, kezelésre és pihenésre van szüksége. Sajtóinformációk szerint viszont Zombor régóta fontolgatta a távozást, és a döntésében közrejátszott, hogy az egészségügyi dolgozók többször is tüntettek, az életpályamodellről, illetve más reformintézkedésekről szóló csomagját rendre megtorpedózta a minisztérium.

Amíg Balog Zoltán erőforrás-miniszter nem javasol mást, az államtitkárságot ideiglenesen Beneda Attila helyettes államtitkár irányítja. Az utódlásról már megindultak a találgatások, esélyesnek tartják Pesti Imrét, a Fidesz közép-magyarországi regionális politikai pártigazgatóját, aki azt mondta a Népszabadságnak, „alaposan megfontolná”, ha ilyen felkérést kapna.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!