Nagyjából ennyi pénz jött össze Kukorelly Endre felhívására. Az ismert író (volt LMP-s parlamenti képviselő) hajléktalan emberek számára kezdett gyűjtést a legnagyobb közösségi oldalon.

 
Kukorelly Endre

A Nyugodt Szív a hajléktalanság ellen elnevezésű Facebook-csoportba csak olyanok jelentkezhetnek, akik hajlandók (bármennyi) pénzt áldozni az utcán élők megsegítésére. „Olyanokat várok, akik havi rendszerességgel, de akár egyszeri alkalommal is hajlandók hozzájárulni ahhoz, hogy hajléktalanok számára lakásokat béreljünk. Vagy akik szívügyüknek érezve, tisztes bérért, hajlandók kiadni lakásukat ebből a célból” – mondja Kukorelly.

Az író évekkel ezelőtt az Élet és Irodalom hasábjain tett közzé felhívást, de az akkor hatástalan maradt. „Úgy döntöttem, nem várok másra, magam veszem kezembe az ügyet. Sürgős, mert most 2-3 kemény hónap jön: akár ezer forintokból is gyorsan összegyűlhet annyi pénz, hogy néhány család, néhány ember magára tudja csukni az ajtót a legnagyobb hidegben.”

Eddig több mint száz adakozótól több mint 960 ezer forint jött össze. Van már három felajánlott lakás és ugyanennyi, mentorok által ajánlott pályázó.

 

-------------------

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!