Az alábbi esetet "Csak ne nála legyen" című összeállításunkban ismertettük.

Másfél éven át itt-ott felbukkant a hír, egy közismert újságírót volt élettársa megvádolt azzal, hogy szexuálisan zaklatta közös kislányukat. A szakmabeliek tudták, kiről van szó, de nem kívántak beletapicskolni a csúnya ügybe. Nem azért, mert – ahogy mostanában pár helyen emlegetik – „összezártak”, hanem mert voltak annyira bölcsek, hogy felmérjék: egy eldurvuló válásnál és gyermekelhelyezési perben születhetnek rettenetes, nehezen bizonyítható és bizony sokszor hamis vádak. És mert ezek feltárása beláthatatlan károkat okozhat egy kisgyerek életében.

Aztán pár hete Bucsai Orsolya, a volt élettárs kipattintotta az ügyet – elsőként az ATV, majd a Népszabadság és egyéb médiumok is írtak arról, hogy az asszony szerint Bojár Iván András újságíró, művészettörténész molesztálta ötéves kislányát. Mindennek alátámasztására a mára 2000 oldalasra felduzzadt dokumentációból pár kiragadott, az asszony által a médiának eljuttatott részletet használtak fel – mint az a megvádolt férfi blogján olvasható. Azt viszont a legtöbb helyen már nem firtatták, hogy az asszony állításait igazoló szakvélemények magánszakértői vélemények voltak, amelyeket a rendőrségi nyomozás, illetve a bíróság által kirendelt független szakértők cáfoltak, hogy a nyomozás lezárult, továbbá, hogy az asszony folyamatos jogsértést követ el gyermeke és annak édesapja ellen azzal, hogy másfél éve rejtegeti, költözteti, közösségbe nem viszi kislányát.

Nem tudhatjuk a teljes igazságot, azt viszont sejthetjük, hogy mindezen vizsgálatok, az elzártság, a szülei zaklatottsága mit jelenthet egy kisgyerek számára.

Címkék: válás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!