Örül, hogy Juhász Péter visszalépett, és mozgalmat szervez.
- A Szolidaritás nem hagyta el az Együttet, csak Kónya és Székely nem jöttek el.
- Interjú az Együtt frissen újraválasztott elnökével, Szigetvári Viktorral.

 
Szavazás az Együtt tisztújításán - Fotó: Tuba Zoltán

Szigetvári Viktor lett az Együtt – A Korszakváltók Pártjának elnöke a szombati tisztújító küldöttgyűlésén.

Az új elnököt 112 szavazattal választották meg, a voksok több mint kétharmadát kapta, megbízatása két évre szól. A posztra egyébként a tagság jelölte Szelényi Zsuzsannát, Pápa Leventét, és Juhász Pétert is. Szelényi nem indult, Juhász a szavazás előtt visszalépett Szigetvári javára, Pápa vesztett. De azért alelnök lett, Juhász Péterrel együtt.

A sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor csapatjátékosnak nevezte magát. Ígérete, az Együtt lesz az ellenzék új, meghatározó ereje, amelyik szakít az elmúlt 25 év hibáival, de nem magával az elmúlt 25 évvel. „Varázstalanított beszéddel, radikális őszinteséggel, elszánt realistaként kell viselkednünk. Mert a magyarokat hülyíteni ott vannak más pártok. Az egyik nemzetállami szinten akar antikapitalizmust, a másik balra néz, de nem lát, a harmadik minden második félévben elnézést kér az előző félévért. A Fidesz és a Jobbik pedig versengve halad a populista tragédiába” – mondta beszédében Szigetvári.

Juhász Péter alelnök bejelentette: korrupcióellenes mozgalmat hoz létre, amelybe bármelyik párt vagy civil szervezet közreműködhet. „Lesz nemulass” – ígérte Juhász, utalva arra, hogy az V. kerületben az ingatlanmutyik ügyében végzett tényfeltáró munkáját országosan is folytatja az új, korrupcióellenes mozgalomban.

Interjú az Együtt újraválasztott elnökével itt: "Szigetvári Viktor: Ha valaki, hát én nem kávéztam"

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!