Időközi választásokat tartanak ma több településen is az országban.

Dunakeszin az egyik megüresedett önkormányzati képviselői helyet kell betölteni; négyen indulnak a posztért. A választásnak azért is nagy a tétje, mert először indul olyan aspiráns, akit az MSZP-s jelölttel szemben is támogat Bajnai Gordon pártja. Az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért a korábban LMP-s Oláh Noémit támogatja, a Fidesz színeiben Benkő Tamás indul, a Jobbik Bernát Kristófot jelölte, az MSZP Feketéné Miczki Melinda közgazdászt indítja. A városban péntek este rendőri intézkedésre is szükség volt az eldurvult kampány miatt, mivel fiatalok „mocskolódó szóróanyagot” osztogattak az MSZP lejáratására. Bilinszky Ferenc, a párt dunakeszi elnöke elmondta: sikerült feltartóztatniuk két fiatalt, akik a kampányanyagot terjesztették. A két férfi a rendőröknek azt mondta, Budapestről érkeztek és a Fidesz megbízásából „szórják az anyagot”. A szocialisták szerint egy jól felépített, átgondolt kampányról van szó, ami tele van valótlanságokkal. „Az elmúlt hetekben a Fidesz részéről többször hallhattuk, hogy a szocialisták milyen gyűlöletkampányt folytatnak, és most annak lehettünk tanúi, hogy a terepen élesben folyik a Fidesz gyűlöletkampánya” – közölte szombaton Szabó Imre szocialista országgyűlési képviselő. Mivel a városi rendőrkapitány rész vett a Fidesz kampányzáró rendezvényén, ezért felszólította a Pest megyei rendőrfőkapitányt: gondoskodjon arról, hogy megfelelő törvényes körülmények között és a dunakeszi rendőrkapitányságot mellőzve folyjon le vizsgálat az ügyben. A Fidesz dunakeszi szervezete erre úgy reagált: a baloldali pártoknak nem Dunakesziről szól a vasárnapi időközi választás, hanem egymás legyőzéséről, és valóságos csatatérré tették a várost, uszítanak, hazudnak, hergelnek. A szórólapozó fiatalokról nem ejtettek szót, de közölték: a szocialisták nem bírják ki, hogy ne mocskolódjanak egy kampányban, és az ő embereik futószalagon szaggatják a plakátokat.

Szentendrén haláleset miatt tartanak önkormányzati képviselő-választást. Öten indulnak a képviselői posztért: Görög Balázs (LMP), Horváth Győző (Fidesz-KDNP), Kádár Péter (Társaság az Élhető Szentendréért Közhasznú Egyesület), Soláry József (Jobbik), valamint Miakich Gábor (MSZP), aki 1998 és 2005 között a város polgármestere volt.

Tiszabőn az önkormányzat tavaly decemberben feloszlatta magát, a polgármesteri posztra hárman, a hat képviselői helyre pedig harmincan pályáznak a mai voksoláson. A jelöltek közül Szabó Bélát – aki 2002 és 2006 között volt már polgármester – a Fidesz támogatja, Négyesi Sándor és Domány István függetlenként indulnak. Örményesen a polgármester tavaly decemberi halála miatt választanak a lakosok. Csak független jelöltek indulnak.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!