Figyelemfelkeltő koncertet szerveznek ismert énekesek-zenészek az éhező magyarországi gyerekek megsegítésére. A MinimuM projekt egyik kitalálója és arca, Bornai Tibor, a KFT együttes frontembere szerint elfogadhatatlan, hogy több százezer gyermek éhezik ma Magyarországon.

 
Bornai Tibor a MinimuM projekt egyik kitalálója és arca

„Néhányan összeálltunk, és elkezdünk szervezni egy olyan nagyszabású eseményt, ahol a fellépő művészek, a szervezők, a támogatók kérik és elvárják a mindenkori magyar kormánytól a gyermekéhezés rendszerszintű megszüntetését” – mondja Bornai.

A MinimuM kitalálói egy átlátható hálózat kiépítését sürgetik, amely – biztonságosan és kiszámíthatóan – megfelelő napi étkezést garantál minden gyereknek Magyarországon.

„Fontosnak tartjuk, hogy ennek a hálózatnak a pénzügyi fedezete a mindenkori éves költségvetés egyik garantált tétele legyen. Ez a nemzeti minimum” – jelentette ki az énekes- billentyűs, hozzátéve, hogy nem pénzt gyűjtenek, hanem megpróbálnak minél több állampolgárt és szervezetet az ügy mellé állítani. És mivel Magyarországon ma minden át- és túlpolitizált, felszólították az ügyhöz csatlakozni kívánókat, hogy „hozzanak magukkal egy másik embert”.

A kormánypárt régi szlogenjét a MinimuM-osok úgy értelmezik, hogy mindenki hívja meg egy olyan barátját, ismerősét, akiről tudja, hogy az övétől eltérő politikai nézeteket vall.

„Mindannyiunk érdeke – oldalaktól és pártoktól függetlenül –, hogy megfelelő étel jusson minden gyereknek. Ha terveink sikerülnek, május végére, a gyereknap környékére, a Magyarországon eddig soha nem látott összefogáshoz csatlakoznak a magyar előadó-művészek legjobbjai” – mondta Bornai Tibor.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!