Péntek este hozták nyilvánosságra Magyarország éttermeinek a 2011-es évre vonatkozó top 10-es, top 20-as és top 100-as listáját a Dining Guide Food Show keretében. Így Magyarország 100 legkiválóbb étterme mostantól versenyezhet az Év étterme elismerésért.

 
fotó: Kállai Márton

Idén a szervezők változtattak a díjak odaítélésének módján annak érdekében, hogy a végleges rangsor a lehető leghitelesebb legyen. A zsűri döntése alapján Magyarországon 2011-ben top 10-es étterem: Costes, Babel, Chateau Visz, Onyx, Fausto’s, Nobu, Bock, Csalogány 26, Mák, valamint a 67 étterem. A legjobb 20 közé ezek az éttermek kerültek még: Kistücsök, Arany Kaviár, Ala­bárdos, Arcade, Aranyszarvas, Olimpia, Vár a Speiz, Osteria, Rosenstein, valamint a Trattoria Pomo d’oro.

Az előző évi tesztelések alapján a Dining Guide étteremkritikusai év elején tették közzé a legjobb 20 étterem listáját, amelyek a kritikusok jelöltjeként vesznek részt a versenyben. Ezeken az éttermeken felül valamennyi zsűritag jelölhetett tíz-tíz éttermet a címre. A jelölések összesítése után a legtöbb nevezést kapott 80 étterem és a kritikusok által nevezett 20 étterem került be abba a mezőnybe, melyből ősszel az Év éttermét kiválasztják.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!