A Magyar Szolidaritás Mozgalom péntek óta egy tucatnyi fővárosi helyszínen és országosan minden nagyvárosban tagtoborzásba és aláírásgyűjtésbe kezdett. Az aktivistáknál alá lehet írni a José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének szánt levelet, amellyel az aláírók megerősítik az Európai Unióhoz való csatlakozásukat és az ország elkötelezettségét az európai értékek mellett.

„A magyar kormányzat sorozatosan olyan lépéseket tesz, amelyek ellentmondanak az aláírt nemzetközi és uniós egyezményekben vállalt kötelezettségeknek".

A Szolidaritás Mozgalom szerint hazánk nemzetközi kapcsolatrendszere és nem utolsósorban európai uniós tagsága súlyos veszélybe került a kormány politikája miatt. - Ne engedjük a már régen nem létező kétharmad bűvöletétől megszédült Fidesz-kormánynak, hogy a maga önkényuralmának és ki tudja, milyen anyagi érdekek érvényesülésének céljától vezéreltetve, hátat fordítson a demokratikus jogrendnek, és az Európai Uniótól egyre távolabbi vizekre kormányozza hazánkat! - olvasható a levélben. Pénteken már elfogyott az egész hétre szánt, ötezer példány, így hétfőn 20 ezer újranyomtatott levéllel folytatódik az akció.

A Szolidaritás Mozgalom úgy gondolja: a magyar kormányzat tetteiben, kommuni­kációjában is egyre messzebb sodor bennünket Európától, holott Magyarország és a magyar polgárok jövője elválaszthatatlan attól a közösségtől, amit ma az Európai Unió jelent. Februárig a budapesti Széll Kálmán téren, a Móricz Zsigmond körtéren, a Boráros, a Kálvin és a Nyugati téren lehet csatlakozni a levélhez, illetve az interneten is aláírható. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!