Határidő a károsultaknak - Kezdődik a tavaszi szünet - Fürdőzés extrákkal

Határidő a károsultaknak
Március 26-ig nyújthatják be a Befektetővédelmi Alap (Beva) honlapjáról letölthető űrlapon kártalanítási kérelmüket a Buda-Cash-károsultak. A Beva eddig több mint 10 ezer Buda-Cash-ügyfél kérelmét vette nyilvántartásba. A hiányzó értékpapírok és pénzösszeg után befektetőnként maximálisan 20 000 eurónak megfelelő (6 105 400 forint) kártalanítást fizet a felszámolás napján érvényes árfolyam alapján számított forintösszegben. A kártalanítás egymillió forintig 100 százalékos, az egymilliót meghaladó rész után pedig 90 százalék.

Kezdődik a tavaszi szünet
Szerdán kell utoljára iskolába menniük a diákoknak, március 24-én kitör a tavaszi szünet, ami egészen húsvét hétfőig tart. Az idei évtől több százezer 14 év alatti bölcsődés, óvodás és iskolás rászoruló gyerek a szünetben is térítésmentesen kaphat meleg ételt naponta egyszer. A feladatot az önkormányzatok végzik, a költségeket az állam állja.

Fürdőzés extrákkal
A víz világnapja alkalmából a fürdők programokkal, kedvezményekkel, előadásokkal fogadják a vendégeket március 19–22. között a Magyar Fürdőszövetség szervezésében. A fővárosban a történelmi gyógyfürdőkben – Rudas, Lukács és Király – idegenvezetés lesz, a Széchenyi fürdőben Four Bones Harsonakvartett, a Gellért fürdőben kortárs táncbemutató, a Dandár fürdőben tradicionális cigányzene, a Lukácsban afro-kubai, latin, karibi és brazil dallamok, a Király fürdőben pedig hastáncbemutató várja a vendégeket. A vidéki programokért a helyi fürdők honlapjain érdemes kutakodni.

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!