Hétfőtől elérhető lesz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság listája a rossz minőségű, illetve a megbízható szén-monoxid-mérőkről. A hibás termékeket visszahívják a boltokból – hangzott el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság közös sajtótájékoztatóján.

Évről évre növekszik a katasztrófavédelemhez a mérgező gáz miatt beérkező riasztások száma – közölte Bakondi György tűzoltó altábornagy. Míg 2012-ben 191 bejelentést kaptak, ez a szám 2014-ben 430-ra emelkedett.

Az adatok azt mutatják, hogy nő a lakásokban felszerelt érzékelők száma – emelte ki a főigazgató. 2012-ben mindössze a helyszínek 17,8 százalékánál találtak riasztót, tavaly már minden másodikon. Idén 42 kereskedelmi forgalomba került érzékelő ellenőrzését végezték el, az eredményeket pedig még március 15. előtt nyilvánosságra hozzák.

Az eddigi adatok alapján elmondható, hogy a készülékek háromnegyede hibás. Ezért is fontos, hogy minél többen olvassák el a www.nfh.hu oldalon megjelenő listát.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!