Évek óta, minden januárban eljön a nap, amikor szerkesztőségek összeállnak, és közszemlére, majd árverezésre bocsátják az év végén kapott repi karácsonyi ajándékokat, hálás ügyfelek kedvességeit.

Tavaly már 2 millió forint gyűlt öszsze bonbonokból, bögrékből, dizájntermékekből és számos már el sem küldött, hanem kifejezetten a különös aukcióra felajánlott termékekből, szolgáltatásokból.

Idén licitálni lehet például a Nyugat+Zombik Ady pakkjára – szignált könyv extra Ady-rajzzal, Ady ex libris matrica és Ady 50x70-es poszter – és a Libri tavalyi irodalmi díjasainak, Kepes Andrásnak és Jászberényi Sándornak dedikált könyveire.

A Szimpla Kert egy „Közös Lábos” főzési lehetoséget kínált fel – aki megveszi a tételt, választhat egy civil szervezetet vagy alapítványt, amelynek a javára főz a Szimpla Háztáji Piacon május 13-án –; a Katona József Színház pedig 5x2, a Borisz Godunov január 22-i előadására szóló tiszteletjeggyel szállt be a buliba. A Mozinet dedikált Testről és lélekről DVD-t, egy Dotforyou álomnoteszt és az Ultra c. film molinóiból készült táskákat árverez a Három Hollóban.

A tavalyi slágertermék, a mészároslőrinces sütikiszúró készítője, a Copypastry január 12-re felajánlott három extra formát, a kérdés csak az, hogy mik vagy kik legyenek rajta, benne.

A befolyt összeg idén is a hajléktalanokat segítő Léthatáron Alapítvány munkáját segíti majd. Fizetni csakis a helyszínen lehet, készpénzben!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!