Fanatikusok a Notre Dame ellen. - Kést döfött egy francia rendőrbe egy nő, hogy megakadályozza a letartóztatását. A francia hatóság csütörtök este akart három, a Notre-Dame-székesegyház közelében tervezett merénylettel kapcsolatba hozható nőt letartóztatni Párizs egyik külvárosában, Boussy-Saint-Antoine-ban. Egyikük késsel védekezett, ezért a rendőrök rálőttek, és meg is sebesítették.

A francia egyenruhások szerdán foglaltak le egy Peugeot-t a híres párizsi turistalátványosság közelében, amelybe hat gázpalackot és benzinespalackokat rejtettek, és arab nyelvű papírokat is találtak a kocsiban. Még aznap őrizetbe vettek két férfit, akik már ismertek voltak a titkosszolgálat előtt.

A most letartóztatott három, 19, 23 és 39 éves nők közül ketten a már őrizetbe vett radikálisok barátnői voltak. A késsel támadóról úgy tudni, az autó tulajdonosának a lánya. A rendőrség közleménye szerint mindannyian „fanatikusok, akik nagy valószínűséggel erőszakos cselekményre készültek”. Bernard Cazeneuvebelügyminiszter nem sokkal később megdicsérte a hatóságok munkáját, akik „versenyt futottak az idővel”.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!