Éjszakába nyúló értekezletek, állandó túlórák, határidős munkák... Tipikus férjkifogások, amik hallatán, hála a hollywoodi párkapcsolati drámáknak, minden férjezett magyar asszony hátán bizsereg a bőr, és azonnali gyanakvásba kezd, vajon nem áll-e egy huszonéves démon a már-már beteges munkamánia hátterében.

A KutatóCentrum és a MASMI Hun­­gary Piackutató Intézet közös elemzése azonban megoldást talált a rejtélyre. A felmérés szerint ugyanis hogy a férfiak jobban szeretnek dolgozni nőtársaiknál.

A tanulmány szerint a megkérdezett hölgyek mindig elégedetlenebbek munkahelyi környezetükkel, mint a férfiak. A nők úgy tűnik, sok szempontból finnyásabbak: kevésbé vannak oda vállalatuk imázsáért, a képzésekért, a csapatmunkáért, valamint közvetlen helyettesük sze­­mélyéért. A férfiak ezzel szemben igencsak lelkesnek mutatkoztak, amikor saját főnöküket kellett értékelniük. Jóval nagyobb százalékban tartják feletteseiket képzettnek, bátorítónak, mindig elérhetőnek és tisztelettudónak, mint XX kromoszómájú kollégáik. Érdekes kérdés persze, a férfi munkavállalók által imádott főnökök között vajon milyen arányban találhatók csinos és intelligens hölgyek, és öltönyös, jól képzett férfiak.

A munkahelyváltást illetően is a nők a félősebbek. A magyar társadalomra általában jellemző, hogy nem szívesen váltanak céget ha nem muszáj, ám a szoknyások jobban tartanak attól, hogy életüket túlzottan felkavarná a változás.

A fenti adatok alapján úgy tűnik, hogy a lányos szorgalom és lelkesedés csak az általános és középiskolákban, valamint az egyetemeken jellemző a hölgyekre, a munkahelyeken már az urak dominálnak e téren. De hát tudjuk nagyon jól, a férfiak mindenben később érnek.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!