Uniós pénzből vásárolt önkormányzati kisbuszokkal is szállították a híveket Orbán Viktor egyebek között az uniót is élesen bíráló október 23-i beszédére, ráadásul ez a szűrt közönség juthatott csak karszalagos megkülönböztetéssel a kormányfő közelébe.

 

A Fidesz– KDNP gyülekezési törvényt szigorító javaslatára már csak a börtönbüntetés kockázatával lehetne a szónokot kifütyülni, de ezzel a szelekciós trükkel a forradalmi tömeg áhítatos mosolya is garantált volt.

Az Andrássy úton tömött sorokban várakozó unió fizette kisbuszokat a 444.hu egyik olvasója fotózta le, a közlés nem kerülte el az Európai Parlament (EP) figyelmét. Gunnar Hökmark svéd EP-képviselő, a Fideszt egyre nehezebben viselő Európai Néppárt frakciótagja vizsgálatot sürget, hogy az Európai Unió megtudja, miként költik el Magyarországon az uniós támogatásokat. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL kérdésére a kormányinfón a tényekkel vitatkozva állította, szervezett szállítás nem volt. Kovács Zoltán kormányszóvivő ehhez hozzátette, színt is adva a véleményének: szívesen ellenőrizné magyar küldöttség is a svéd forrásfelhasználást a helyszínen. A viccesnek szánt megjegyzéssel az a gond, hogy a skandináv állam a legnagyobb nettó befizető (jóval többet ad, mint kap, minden svéd plusz 226 eurót fizet be évente), míg Magyarország az egyik legnagyobb haszonélvező (minden állampolgárra 470 eurós éves támogatás jut), számolta ki a kereskedelmi televízió híradója.

A Népszava összeállítást is készített arról, hogy egyes települések milyen alapon szállították 200-300 kilométerről Budapestre a Fidesz-híveket. Arra jutott, kevésbé üzleti alapon. Az alsókamarási kisbusz rendszeresen közpénzből hozza-viszi az embereket Orbán-gyűlésre, a bögi autót pár ezerért adták bérbe, míg a szamosszegi Fidesz-szervezet üzemanyaggal együtt fizetett 40 ezret. A nagyúti polgármester testület elé viszi, beszélhet-e a szállítási gyakorlatról.

FORRÁS: 444.HU/OLVASÓI FOTÓ

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!