Két családot kellett kiköltöztetni otthonából Miskolcon, miután megcsúszott a föld az Avas-hegyen. Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője elmondta: pénteken egy négygyermekes családot és egy idős embert kellett kiköltöztetniük, róluk a miskolci önkormányzat gondoskodott.

Szombaton pedig még egy idős, mozgásában korlátozott férfi elhelyezése vált szükségessé, akit a miskolci Őszi Napsugár Otthonban helyezték el.

Miután a katasztrófavédelem szakemberei elhárították a közvetlen életveszélyt a Lövei soron, a támfal helyreállítását azonnal megkezdték. A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség körbezárta a területet, és táblákkal figyelmeztetik az arra járókat a veszélyre. A munkálatokat az életveszély elhárítása után leállították, hétfőn ül össze az a szakértő csoport, amely döntést hoz a továbbiakról – tette hozzá Dobos Tímea. Becslések szerint a helyreállítás 20-25 millió forintba kerül majd. Nem ez az első támfalomlás az Avason: tavaly decemberben is megcsúszott a föld, akkor a Latabár soron. Az ott lévő támfalat azóta helyreállították.

Címkék: katasztrófa

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!