Egyhangú döntéssel megadta az országos minősítést az MSZP választmánya Gyurcsány Ferenc platformjának. A Demokratikus Koalíció Platformot a volt miniszterelnök tavaly októberben alakította meg, azóta mintegy 1200 párttag csatlakozott.

 

Felszólalásában Mesterházy Attila arról beszélt, hogy az MSZP nélkül nem lehet leváltani a kormányt, de ehhez a mai szocialista párt önmagában kevés. Ezért a pártnak új szövetségekre van szüksége – mondta a pártelnök, aki arra kérte a tagokat, vessenek véget a belső vitáknak, különben azok türelmével élnek vissza, akik számítanak a baloldalra sorsuk jobbra fordulásában. Szerinte minden olyan platformvezetőnek helye van az MSZP-ben, aki tiszteletben tartja az alapszabályt, és munkája a kormánnyal szembeni alternatívák kidolgozására irányul.

Simon Gábor választmányi elnök az ülés után elmondta: a kormány 600-800 milliárdos kiadáscsökkentésre készül, amelynek részleteit halogatnak bejelenteni. Szerinte az „Orbán-csomag” várhatóan súlyos megszorításokat hoz majd, ezeket az igazságtalan adórendszer bevezetése tette szükségessé.

Címkék: MSZMP, MSZP, Simon Gábor

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!