Óvadék ellenében kerülhet házi őrizetbe az előzetes letartóztatásban lévő Vizoviczki László, akit adócsalással és rendőrök megvesztegetésével vádolnak. A pesti éjszaka egykori „császára” a belvárosban és a Hajógyári- szigeten több szórakozóhelyet tulajdonol, óvadéka így 250 millió, otthon pedig elektronikus nyomkövetőt kell viselnie. A házi őrizetről szóló bírói végzés nem jogerős, az ügyészség és a védelem is fellebbezett.

A rekordösszegű óvadéknál a bíró figyelembe vette Vizoviczki büntetlen előéletét, rendezett családi körülményeit, illetve az, hogy csaknem három éve van előzetes letartóztatásban.

No meg azt, hogy a vád szerint nagyjából egymilliárd forintos kárt okozott. (Azt nem vizsgálják, honnan van pénz az óvadékra).

A „diszkópápa” elleni nyomozás 2012-ben kezdődött, letartoztatásakor II. kerületi házában több mint 400 millió forintot találtak. Pere 2015 elején startolt. A bűnöző módszere az volt, hogy lefizette a rendőröket, hogy szemet hunyjanak a kábítószer- kereskedelem fölött, miközben a nem az ő érdekeltségeibe tartozó szórakozóhelyeken sűrűn razziáztak, ellehetetlenítve azokat.


Eddig 60 millió forint volt a legnagyobb
óvadék a Fővárosi Törvényszéken.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!